עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה אפויה ומפנקת באמת עם בסיס של פתי בר ואגוזי מלך, מילוי גבינות עשיר ואוורירי עם נגיעות של שוקולד לבן, שכבת גנאש שוקולד לבן עם ניחוח עדין של נענע, ומעל הכל שכבת שמנת חמוצה. אמרנו מפנקת, נכון?
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקלתית:
250 גרם פתי בר
חופן אגוזי מלך
120 גרם חמאה מומסת
למילוי:
6 חלבונים
שלושת רבעי כוס סוכר
6 חלמונים
750 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת שמנת
גביע שמנת חמוצה
גרידת לימון
6 כפות קורנפלור
חבילת אינסטנט פודינג וניל
50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד לבן
רבע כוס חלב
לגנאש:
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
חופן נענע
לציפוי:
גביע שמנת חמוצה
חצי כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים.
2 הקלתית: טוחנים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון ומשטחים בתבנית.
3 המילוי: מקציפים את החלבונים והסוכר בקערה לקצף עדין.
4 בקערה אחרת מערבבים את החלמונים, הגבינות, גרידת לימון, הקורנפלור והאינסטנט פודינג.
5 ממיסים ביחד את החמאה, השוקולד הלבן והחלב.
6 מוסיפים את תערובת השוקולד לבלילת הגבינות ומערבבים.
7 מערבבים בתנועות קיפול את קצף החלבונים לתוך בלילת הגבינות, ושופכים על הקלתית.
8 אופים את העוגה בתנור החם רבע שעה. מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים שעה נוספת.
9 הגנאש: ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד הלבן. חולטים בפנים חופן נענע. מצננים.
10 הציפוי: מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר ותמצית הווניל.
11 שופכים את הגנאש על העוגה, ומצפים בתערובת השמנת החמוצה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים