אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה ומפנקת באמת עם בסיס של פתי בר ואגוזי מלך, מילוי גבינות עשיר ואוורירי עם נגיעות של שוקולד לבן, שכבת גנאש שוקולד לבן עם ניחוח עדין של נענע, ומעל הכל שכבת שמנת חמוצה. אמרנו מפנקת, נכון?

לירון אסולין | מאסטר שף | פורסם 13/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

250 גרם פתי בר

חופן אגוזי מלך

120 גרם חמאה מומסת

למילוי:

6 חלבונים

שלושת רבעי כוס סוכר

6 חלמונים

750 גרם גבינה לבנה

250 גרם גבינת שמנת

גביע שמנת חמוצה

גרידת לימון

6 כפות קורנפלור

חבילת אינסטנט פודינג וניל

50 גרם חמאה

100 גרם שוקולד לבן

רבע כוס חלב

לגנאש:

250 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן

חופן נענע

לציפוי:

גביע שמנת חמוצה

חצי כוס סוכר

חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים.

2 הקלתית: טוחנים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון ומשטחים בתבנית.

3 המילוי: מקציפים את החלבונים והסוכר בקערה לקצף עדין.

4 בקערה אחרת מערבבים את החלמונים, הגבינות, גרידת לימון, הקורנפלור והאינסטנט פודינג.

5 ממיסים ביחד את החמאה, השוקולד הלבן והחלב.

6 מוסיפים את תערובת השוקולד לבלילת הגבינות ומערבבים.

7 מערבבים בתנועות קיפול את קצף החלבונים לתוך בלילת הגבינות, ושופכים על הקלתית.

8 אופים את העוגה בתנור החם רבע שעה. מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים שעה נוספת.

9 הגנאש: ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד הלבן. חולטים בפנים חופן נענע. מצננים.

10 הציפוי: מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר ותמצית הווניל.

11 שופכים את הגנאש על העוגה, ומצפים בתערובת השמנת החמוצה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים