צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
בריוש בוטנים וקציפת חמאה
גרסה נהדרת של בריוש חמאתי עם בצל מטוגן, שבבי בוטנים וניחוחות תימין
חופית סרמילי, אתי מורד וגיא בימקה | מאסטר שף
| פורסם 13/03/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כוס מים פושרים
500 גרם קמח
1 ביצה
כף מלח
100 גרם חמאה
למילוי:
2 בצלים קצוצים
שמן זית
מלח, פלפל
100 גרם בוטנים קלויים קצוצים גס
ענפי תימין
לקציפה:
200 גרם חמאה
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 שמים שמרים ומים וסוכר בקערה 10 דקות להתססה ומוסיפים קמח מלח ולבסוף חמאה. לשים הכל יחד ומתפיחים חצי שעה.
2 מטגנים בצלים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את הבוטנים.
3 פותחים את הבצק לעלה מלבני בעובי חצי ס"מ. מורחים את הבצל המטוגן, מפזרים בוטנים טחונים, מגלגלים וחותכים ל-6 עיגולים. מניחים ענף תימין באמצע כל עיגול ומכניסים לרינג. אופים 30 דקות ב-180 מעלות.
4 להקציף את החמאה עם הפלפל השחור במשך 2 דקות, לקבלת קציפה אוורירית.
5 מגישים את הבריוש עם החמאה המוקצפת ומעט חמאת בוטנים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.