אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

בריוש בוטנים וקציפת חמאה

גרסה נהדרת של בריוש חמאתי עם בצל מטוגן, שבבי בוטנים וניחוחות תימין

חופית סרמילי, אתי מורד וגיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 13/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

כף שמרים יבשים

3 כפות סוכר

כוס מים פושרים

500 גרם קמח

1 ביצה

כף מלח

100 גרם חמאה

למילוי:

2 בצלים קצוצים

שמן זית

מלח, פלפל

100 גרם בוטנים קלויים קצוצים גס

ענפי תימין

לקציפה:

200 גרם חמאה

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 שמים שמרים ומים וסוכר בקערה 10 דקות להתססה ומוסיפים קמח מלח ולבסוף חמאה. לשים הכל יחד ומתפיחים חצי שעה.

2 מטגנים בצלים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את הבוטנים.

3 פותחים את הבצק לעלה מלבני בעובי חצי ס"מ. מורחים את הבצל המטוגן, מפזרים בוטנים טחונים, מגלגלים וחותכים ל-6 עיגולים. מניחים ענף תימין באמצע כל עיגול ומכניסים לרינג. אופים 30 דקות ב-180 מעלות.

4 להקציף את החמאה עם הפלפל השחור במשך 2 דקות, לקבלת קציפה אוורירית.

5 מגישים את הבריוש עם החמאה המוקצפת ומעט חמאת בוטנים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.