פיתה של דייגים
ברבוניות מטוגנות, בצל סגול, סומק ויוגורט עיזים טוב. רק למזוג כוסית של עראק ואתם מסודרים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפיתות:
500 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים
כף מלח דק
כף סוכר
3 כפות שמן זית
1/4 1 כוסות מים
לברבוניות:
40 פילטים של ברבוניות טריות
חצי כוס קמח לבן
כפית מלח דק
שמן לטיגון
לעגבניות הצלויות:
סלסילת עגבניות שרי תמר
חצי כפית מלח גס
שלוש כפות שמן זית
לבצל סומק:
חצי בצל סגול
כף סומק
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
לציזיקי:
2 גביעי יוגורט עיזים 200 מ"ל
שן שום קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
כפית מיץ לימון
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 הפיתות: במעבד המזון מכניסים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מעבדים היטב.
2 מוסיפים את השמן והמים ומתחילים ללוש באמצעות וו הלישה. לשים כ- 10 דקות.
3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות או עד שהבצק הכפיל את נפחו.
4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-10 מנות שוות.
5 צרים עיגולים ומרדדים באמצעות מערוך. מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים 10 דקות נוספות.
6 אופים את הפיתות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות) כ-5 דקות. (ניתן לראות את הפיתות תופחות ואת החלל שנוצר בתוכן). מוציאים מהתנור ומכסים במגבת לשמירת הטריות.
7 הברבוניות: מקמחים את הפילטים של הברבוניות בקמח וממליחים. במחבת רחבה מוסיפים שמן לטיגון, מכניסים את הברבוניות ומטגנים 2-3 דקות עד להשחמה. מעבירים לנייר סופג (ניתן לאפות את הברבוניות במידה ומעוניינים להימנע מטיגון עמוק).
8 לעגבניות הצלויות: חוצים את העגבניות ומסדרים בתבנית אפייה (הצד החצוי כלפי מעלה), מזלפים שמן זית ומפזרים מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש 180-200 מעלות לכ-30 דקות.
9 לבצל הסומק: חותכים את הבצל לרצועות דקות. בקערה מערבבים את שאר החומרים ומשהים ל-15 דקות לפחות עד לריכוך של הבצל.
10 לציזיקי: בקערה מערבבים את היוגורט, השום והכוסברה. מזלפים מעט שמן זית ולימון. מוסיפים מלח לפי הטעם.
11 להרכבת המנה: חוצים את הפיתות. בכל חצי פיתה מכניסים ברבוניות, עגבניות צלויות, בצל וסומק ומזלפים ציזיקי מעל. מגררים מעט קליפת לימון לסיום. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים