אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

סיניה מוסר ים, טחינה לבנה ופיתה

מוכנים למנה פשוטה אך מצוינת? דג צרוב במחבת עם עגבנייה ושום, מונח אחר כבוד על פיתה ביתית וריחנית עם טחינה גולמית משובחת

אבי נוסבאום | מאסטר שף VIP | פורסם 16/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפיתה:

1/2 קילו קמח

כף סוכר

כפית מלח

25 גר' שמרים

כוס מים פושרים

לדג:

1/4 כוס שמן זית

400 גר' נתח מוסר ים, פרוס לרצועות

עגבנייה פרוסה

2 שיני שום קצוצות גס

צרור בצל ירוק, קצוץ

טחינה ביתית מוכנה

אופן ההכנה:

1 הפיתה: בקערה לשים את כל המרכיבים ביחד. שמים בצד למנוחה של 40 דקות בטמפרטורת החדר או 20 דקות בתנור כבוי שחומם מראש ל-200 מעלות (וכובה!), עד להכפלת נפח הבצק.

2 אחרי הכפלת הנפח יוצרים כדור ומשטחים לפיתה. מתפיחים על צלחת מקומחת כרבע שעה בטמפרטורת החדר.

3 צולים על מחבת כשלוש-ארבע דקות מכל צד.

4 הדג: יוצקים למחבת את השמן, צורבים את הדג 3-4 דק' מכל צד, מוסיפים את העגבנייה והשום, ממשיכים לצרוב כדקה מכל צד.

5 מוסיפים בצל ירוק, מורידים מהאש, מניחים על הפיתה ויוצקים טחינה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.