אווז חמוץ-מתוק
בטייק אוף של אלעד בן דוד על העוף החמוץ-מתוק הקלאסי של אהרוני משתמשים בכלל בחזה אווז, ולידו מגישים סלט מלפפונים כבושים קלות שנראה כמו משהו שאנחנו חייבים לנסות בבית
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 חזות אווז
מלח
פלפל שחור
לרוטב רימונים ודבש:
10 גרם חומץ שחור
2 גרם ג'ינג'ר פרוס
2 שיני שום
2 כוכבי אניס
10 גרם יין שאוסינג
60 גרם רכז רימונים
50 גרם דבש
20 גרם רוטב הויסין
2 גרם שמן שומשום
5 גרם רוטב סויה
1 גרם צ'או צ'ילי
חצי גרם שאטה גרוס
10 גרם בצל ירוק (חלק לבן)
60 גרם ציר עוף
לסלט המלפפונים:
20 גרם מלפפון ירוק
2 גרם ג'ינג'ר, פרוס דק
10 גרם כוסברה
10 גרם בצל ירוק
15 גרם חומץ אורז
5 גרם סוכר
1 גרם מלח
1 גרם שמן שומשום
1 גרם שומשום לבן
1 גרם שומשום שחור
אופן ההכנה:
1 הרוטב: מחממים בקלחת את החומץ השחור, הג'ינג'ר, השום וכוכבי אניס ומצמצמים כדקה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים לצמצום, עד שנוצרות בועות גדולות. מסירים מהאש ומסננים.
2 הסלט: חותכים את המלפפונים לאורך ל-4 ואז כל חלק ל-3 מקטעים. דופקים כל חתיכה באמצעות סכין ומעבירים לקערה. מוסיפים ג'ינג'ר, כוסברה ובצל ירוק.
3 מערבבים בקערה נפרדת חומץ אורז, סוכר, מלח ושמן שומשום עד שהסוכר נמס. שופכים את הרוטב על המלפפונים ונותנים להם להחמיץ מעט. לקראת הגשה מוסיפים את השומשום.
4 האווז: מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מנקים עודפי שומן, מייבשים היטב וחורצים את השומן (בלבד!) בצורת שתי וערב. מתבלים במלח ופלפל ומניחים על מחבת קרה מעל אש נמוכה. צולים 10-12 דקות, ובכל פעם שמצטבר שומן מסירים אותו.
6 הופכים את החזה לצד השני (בשר) ומעבירים לתנור החם ל-6 דקות. מניחים ל-8 דקות מנוחה וממזגים עם הרוטב.
7 ההגשה: פורסים את חזה האווז ומסדרים על צלחת לצד סלט מלפפונים.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.