אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12

אווז חמוץ-מתוק

בטייק אוף של אלעד בן דוד על העוף החמוץ-מתוק הקלאסי של אהרוני משתמשים בכלל בחזה אווז, ולידו מגישים סלט מלפפונים כבושים קלות שנראה כמו משהו שאנחנו חייבים לנסות בבית

אלעד בן דוד | מאסטר שף | פורסם 26/06/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חזות אווז

מלח

פלפל שחור

לרוטב רימונים ודבש:

10 גרם חומץ שחור

2 גרם ג'ינג'ר פרוס

2 שיני שום

2 כוכבי אניס

10 גרם יין שאוסינג

60 גרם רכז רימונים

50 גרם דבש

20 גרם רוטב הויסין

2 גרם שמן שומשום

5 גרם רוטב סויה

1 גרם צ'או צ'ילי

חצי גרם שאטה גרוס

10 גרם בצל ירוק (חלק לבן)

60 גרם ציר עוף

לסלט המלפפונים:

20 גרם מלפפון ירוק

2 גרם ג'ינג'ר, פרוס דק

10 גרם כוסברה

10 גרם בצל ירוק

15 גרם חומץ אורז

5 גרם סוכר

1 גרם מלח

1 גרם שמן שומשום

1 גרם שומשום לבן

1 גרם שומשום שחור

אופן ההכנה:

1 הרוטב: מחממים בקלחת את החומץ השחור, הג'ינג'ר, השום וכוכבי אניס ומצמצמים כדקה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים לצמצום, עד שנוצרות בועות גדולות. מסירים מהאש ומסננים.

2 הסלט: חותכים את המלפפונים לאורך ל-4 ואז כל חלק ל-3 מקטעים. דופקים כל חתיכה באמצעות סכין ומעבירים לקערה. מוסיפים ג'ינג'ר, כוסברה ובצל ירוק.

3 מערבבים בקערה נפרדת חומץ אורז, סוכר, מלח ושמן שומשום עד שהסוכר נמס. שופכים את הרוטב על המלפפונים ונותנים להם להחמיץ מעט. לקראת הגשה מוסיפים את השומשום.

4 האווז: מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מנקים עודפי שומן, מייבשים היטב וחורצים את השומן (בלבד!) בצורת שתי וערב. מתבלים במלח ופלפל ומניחים על מחבת קרה מעל אש נמוכה. צולים 10-12 דקות, ובכל פעם שמצטבר שומן מסירים אותו.

6 הופכים את החזה לצד השני (בשר) ומעבירים לתנור החם ל-6 דקות. מניחים ל-8 דקות מנוחה וממזגים עם הרוטב.

7 ההגשה: פורסים את חזה האווז ומסדרים על צלחת לצד סלט מלפפונים. 

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.