פילה בקר לצד פונדנט תפוחי אדמה
נתח פילה בקר עם קונפי בצל בתבלינים אתיופיים מוגש עם פונדנט תפוחי אדמה וירקות שורש
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
200 גרם פילה בקר, מתובל במלח ופלפל
שמן זית לטיגון
לקונפי בצל:
רבע קילו בצלצלי שאלוט, חתוכים לפרוסות דקות
חצי כפית פלפל קאיין
2 כפיות רסק עגבניות
שמן זית
לפונדנט תפוחי האדמה:
3 תפוח אדמה גדולים, מקולפים
50 גרם חמאה
1 ליטר ציר עוף (או מים)
מלח
פלפל שחור
לבצל הצלוי:
8 בצלצלים לבנים
חמאה לטיגון
לציר הבקר:
2-3 עצמות בקר
200 גרם שאריות בשר בקר
1 בצל אחד גדול, חתוך גס
3 ענפי סלרי
3 גזרים, 1 חתוך גס ו-2 שלמים
2-3 שיני שום קלופות
כף רסק עגבניות
ענף תימין
ענף רוזמרין
5 ס"מ כרשה
1 עלה דפנה
25 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 ציר בקר: לסיר חם עם שמן מכניסים את עצמות ונתחי הבשר ומשחימים היטב מכל הצדדים. מוסיפים בצל, סלרי, גזר חתוך, שום, רסק עגבניות ו-10 גרם חמאה ומבשלים כ-10 דקות. מסננים את השומנים ומחזירים את כל המרכיבים לגז. מוסיפים ליטר מים, תימין, רוזמרין, כרשה, עלה דפנה וגזרים שלמים ומבשלים כשעה (את הגזרים השלמים מוציאים אחרי חצי שעה; הם יתווספו לבצל הצלוי). מסננים את הנוזלים, מעבירים לסיר קטן ומצמצמים במשך 30 דקות לשליש. מורידים מהגז, מוסיפים את יתרת החמאה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
2 קונפי בצל: מאדים את השאלוט עד לשקיפות. מוסיפים פלפל קאיין, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל כ-40 דקות, עד לקבלת מרקם ריבתי.
3 פונדנט תפוחי אדמה: מחלצים מכל תפוח אדמה צילינדר בגובה 3 ס"מ. במחבת עם חמאה מזהיבים היטב את תפוח האדמה משני צדיו. מכסים בציר עוף (הציר צריך לכסות שלושת-רבעי מתפוח האדמה), מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מעבירים לתנור בחום של 80 מעלות למשך 45 דקות. מדי פעם מוודאים שיש נוזל בסיר. אם אין, מוסיפים.
4 בצל צלוי: מכניסים את הבצלים על קליפתם לתנור ב-150 מעלות ל-30 דקות. מעלים את הטמפרטורה ל-220 וצולים כ-10 דקות נוספות, עד להשחמת הבצלים. מוציאים מהתנור, מקלפים את הבצלים, מקפיצים אותם עם חמאה במחבת, מתבלים עם מלח ופלפל, מוסיפים את הגזרים (שבישלנו בציר), מקפיצים קלות ומכבים את האש.
5.פילה: במחבת עם שמן זית צורבים את הפילה משני צדיו. מעבירים לתנור בחום של 150 מעלות ל-10 דקות. מוציאים מהתנור, ונותנים לבשר לנוח כ-5 דקות.
6 הרכבת המנה: פורסים את הפילה, מניחים עליו כף מקונפי הבצל, מניחים את הבצלים הצלויים והגזר ולצדם תפוח אדמה. מזלפים מעל ציר בקר מצומצם.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים