אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פילה בקר לצד פונדנט תפוחי אדמה

נתח פילה בקר עם קונפי בצל בתבלינים אתיופיים מוגש עם פונדנט תפוחי אדמה וירקות שורש

מסרט וולדמיכאל | מאסטר שף | פורסם 25/03/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם פילה בקר, מתובל במלח ופלפל

שמן זית לטיגון

לקונפי בצל:

רבע קילו בצלצלי שאלוט, חתוכים לפרוסות דקות

חצי כפית פלפל קאיין

2 כפיות רסק עגבניות

שמן זית

לפונדנט תפוחי האדמה:

3 תפוח אדמה גדולים, מקולפים

50 גרם חמאה

1 ליטר ציר עוף (או מים)

מלח

פלפל שחור

לבצל הצלוי:

8 בצלצלים לבנים

חמאה לטיגון

לציר הבקר:

2-3 עצמות בקר

200 גרם שאריות בשר בקר

1 בצל אחד גדול, חתוך גס

3 ענפי סלרי

3 גזרים, 1 חתוך גס ו-2 שלמים

2-3 שיני שום קלופות

כף רסק עגבניות

ענף תימין

ענף רוזמרין

5 ס"מ כרשה

1 עלה דפנה

25 גרם חמאה

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 ציר בקר: לסיר חם עם שמן מכניסים את עצמות ונתחי הבשר ומשחימים היטב מכל הצדדים. מוסיפים בצל, סלרי, גזר חתוך, שום, רסק עגבניות ו-10 גרם חמאה ומבשלים כ-10 דקות. מסננים את השומנים ומחזירים את כל המרכיבים לגז. מוסיפים ליטר מים, תימין, רוזמרין, כרשה, עלה דפנה וגזרים שלמים ומבשלים כשעה (את הגזרים השלמים מוציאים אחרי חצי שעה; הם יתווספו לבצל הצלוי). מסננים את הנוזלים, מעבירים לסיר קטן ומצמצמים במשך 30 דקות לשליש. מורידים מהגז, מוסיפים את יתרת החמאה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

2 קונפי בצל: מאדים את השאלוט עד לשקיפות. מוסיפים פלפל קאיין, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל כ-40 דקות, עד לקבלת מרקם ריבתי.

3 פונדנט תפוחי אדמה: מחלצים מכל תפוח אדמה צילינדר בגובה 3 ס"מ. במחבת עם חמאה מזהיבים היטב את תפוח האדמה משני צדיו. מכסים בציר עוף (הציר צריך לכסות שלושת-רבעי מתפוח האדמה), מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מעבירים לתנור בחום של 80 מעלות למשך 45 דקות. מדי פעם מוודאים שיש נוזל בסיר. אם אין, מוסיפים.

4 בצל צלוי: מכניסים את הבצלים על קליפתם לתנור ב-150 מעלות ל-30 דקות. מעלים את הטמפרטורה ל-220 וצולים כ-10 דקות נוספות, עד להשחמת הבצלים. מוציאים מהתנור, מקלפים את הבצלים, מקפיצים אותם עם חמאה במחבת, מתבלים עם מלח ופלפל, מוסיפים את הגזרים (שבישלנו בציר), מקפיצים קלות ומכבים את האש.

5.פילה: במחבת עם שמן זית צורבים את הפילה משני צדיו. מעבירים לתנור בחום של 150 מעלות ל-10 דקות. מוציאים מהתנור, ונותנים לבשר לנוח כ-5 דקות.

6 הרכבת המנה: פורסים את הפילה, מניחים עליו כף מקונפי הבצל, מניחים את הבצלים הצלויים והגזר ולצדם תפוח אדמה. מזלפים מעל ציר בקר מצומצם.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים