כמו לנגוס בענן: הניוקי שכבש את השופטים
לא פשוט לחדש כשמדובר במאכל מוכר כמו ניוקי, אבל המתמודד בר לוי הצליח לעשות את זה בגדול. בפרק הקרוב של "מאסטר שף" (שבת, אחרי החדשות, קשת 12) אתם עומדים להיחשף למנה של פעם בעונה. בינתיים קבלו את המתכון
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לניוקי:
100 גרם קמח
100 גרם מים
100 גרם חלב
90 גרם חמאה
3 ביצים
חמאה לטיגון הניוקי
לקרם הדלעת:
300 גרם דלעת
50 גרם חמאה
לקרם הפטריות:
200 גרם פטריות
25 גרם חמאה
50 גרם חלב
אופן ההכנה:
1 הניוקי: מערבבים בסיר את המים החלב והחמאה ומביאים לרתיחה. שופכים פנימה את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק.
2 מעבירים את הבצק למיקסר ומוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב.
3 מרתיחים סיר מים לבישול הניוקי.
4 מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים ניוקי לתוך המים הרותחים (חותכים את הבצק במספריים).
5 קרם דלעת: צולים את הדלעת 45 דקות בחום של 200 מעלות. טוחנים בבלנדר עם החמאה.
6 קרם פטריות: קוצצים את הפטריות ומטגנים בחמאה עד השחמה. מוסיפים חלב ומבשלים עוד 5 דקות. טוחנים בבלנדר.
7 הרכבת המנה: מטגנים את הניוקי בחמאה. מוסיפים קרם דלעת למחבת.
8 מורחים קרם פטריות בצלחת עמוקה, מסדרים את הניוקי עם רוטב הדלעת ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.