גפילטע פיש על בסיס לוקוס ונענע
אם גפילטע פיש רגיל משעמם אתכם, בואו לנסות את הגרסה המשודרגת הזאת: קציצות דג מסורתיות עם טוויסט, בטעמים עדינים שמשתלבים נהדר מוגש על מצע סלק מתקתק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
למרק:
1 בצל מטוגן, טבעות
סלרי
כוסברה
2 גזרים חתוך לטבעות
מלח
פלפל שחור
סוכר
עצמות דג
ראש דג (בורי/קרפיון)
לקציצות הדג:
דג לוקוס טחון
ביצים
קמח
נענע קצוצה
מלח
פלפל שחור
מעט סוכר
ל"חזרת" הסלק:
סלק, פרוס לפרוסות דקות
3 כפות סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 המרק לדג: בסיר עם ליטר מים מבשלים את הירקות עם המלח, הפלפל והסוכר. מוסיפים למרק את העצמות ואת ראש הדג.
3 קציצות הדג: טוחנים יחד את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות. מכניסים למרק למשך 20-25 דקות ולא מכסים את הסיר כדי שהרוטב יצטמצם.
4 סלט הסלק: חותכים את הסלק לפרוסות דקות, מכניסים לסיר עם להבה גדולה, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון. מבשלים עד שנוצר מיץ סלק סמיך.
5 טוחנים את הסלק במעבד מזון (לא להגיע למחית). את מיץ הסלק שומרים בצד.
6 ההגשה: מניחים את הדג על צלחת. מפזרים את הגזר על הדג ומסביב. מוסיפים את הסלק לקישוט ולתוספת על אותה צלחת - כמו חזרת מתוקה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.