אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת

באטר צ'יקן

הפינוק ההודי הכי שווה: עוף עסיסי ברוטב עשיר וחמאתי עם המון תבלינים

דן איזיבצקי | מאסטר שף | פורסם 23/11/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.5 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לפרגיות:

קורט זעפרן

3 ס"מ ג'ינג'ר כתוש

3-4 שיני שום כתושות

50 גרם קרם פרש

חצי כפית גרם מסאלה

חצי כפית מלח

לרוטב:

50 גרם קשיו

כוס מים

20 גרם חמאה

1 מקל קינמון

3 תרמילי הל מעוכים

חצי כפית ג'ינג'ר כתוש

חצי כפית שום כתוש

קורט אבקת חילבה

400 גרם עגבניות מרוסקות

1-2 צ'ילי אדום טרי (לפי כמה חריף שאוהבים)

1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כפית גרם מסאלה

אופן ההכנה:

1 מכינים את המרינדה: משרים לכמה דקות את הזעפרן בכוס של מים רותחים.

2 מוסיפים למי הזעפרן ג'ינג'ר, שום, קרם פרש, גרם מסאלה ומלח. מערבבים היטב ומוסיפים את העוף פנימה. משרים למשך 4 שעות לפחות (עדיף לילה שלם) במקרר.

3 מכינים את הרוטב: משרים את הקשיו בכוס מים לכמה שעות.

4 מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את מקל הקינמון ותרמיל ההל. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, החילבה, העגבניות והצ'ילי החריף ומבשלים עד שהרוטב מגיעה למרקם של משחה סמיכה.

5 בינתיים טוחנים את תערובת הקשיו והמים ומוסיפים לרוטב במחבת. מוסיפים גם את השמנת המתוקה ומערבבים היטב.

6 מסננים את כל הרוטב לקבלת רוטב חלק וללא חתיכות תבלינים. מחזירים למחבת, מוסיפים גרם מסאלה ומביאים לרתיחה.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 מוציאים את הפרגיות מהמרינדה, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות עד שהעוף מוכן לגמרי. נזהרים לא לייבש.

9 מעבירים את הפרגיות לרוטב במחבת, מערבבים ומגישים.