באטר צ'יקן
הפינוק ההודי הכי שווה: עוף עסיסי ברוטב עשיר וחמאתי עם המון תבלינים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (5 מנות):
לפרגיות:
קורט זעפרן
3 ס"מ ג'ינג'ר כתוש
3-4 שיני שום כתושות
50 גרם קרם פרש
חצי כפית גרם מסאלה
חצי כפית מלח
לרוטב:
50 גרם קשיו
כוס מים
20 גרם חמאה
1 מקל קינמון
3 תרמילי הל מעוכים
חצי כפית ג'ינג'ר כתוש
חצי כפית שום כתוש
קורט אבקת חילבה
400 גרם עגבניות מרוסקות
1-2 צ'ילי אדום טרי (לפי כמה חריף שאוהבים)
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כפית גרם מסאלה
אופן ההכנה:
1 מכינים את המרינדה: משרים לכמה דקות את הזעפרן בכוס של מים רותחים.
2 מוסיפים למי הזעפרן ג'ינג'ר, שום, קרם פרש, גרם מסאלה ומלח. מערבבים היטב ומוסיפים את העוף פנימה. משרים למשך 4 שעות לפחות (עדיף לילה שלם) במקרר.
3 מכינים את הרוטב: משרים את הקשיו בכוס מים לכמה שעות.
4 מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את מקל הקינמון ותרמיל ההל. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, החילבה, העגבניות והצ'ילי החריף ומבשלים עד שהרוטב מגיעה למרקם של משחה סמיכה.
5 בינתיים טוחנים את תערובת הקשיו והמים ומוסיפים לרוטב במחבת. מוסיפים גם את השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
6 מסננים את כל הרוטב לקבלת רוטב חלק וללא חתיכות תבלינים. מחזירים למחבת, מוסיפים גרם מסאלה ומביאים לרתיחה.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 מוציאים את הפרגיות מהמרינדה, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות עד שהעוף מוכן לגמרי. נזהרים לא לייבש.
9 מעבירים את הפרגיות לרוטב במחבת, מערבבים ומגישים.