צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
רוסטביף עם בצלי שאלוט ושום קונפי
חושבים שמסובך להכין רוסטביף שווה? ויקטוריה ממאסטר שף מכינה רוסטביף מושלם בכלום עבודה, ויש גם בונוס של תוספת בצלי שאלוט ושום קונפי
ויקטוריה גוברמן | מאסטר שף
| פורסם 22/02/18
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לבשר:
נתח של 1 קילו אנטריקוט
כף שמן זית
מלח גס
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
קורט מלח גס
לבצלים:
5 שיני שום קונפי
5 בצלצלי שאלוט
חצי כוס יין לבן
כף סילאן
אופן ההכנה:
1 מורחים את נתח הבשר בשמן זית ומלח גס.
2 מכינים את הרוטב: מערבבים את שמן הזית, הסילאן והמלח הגס. מצפים את הבשר ברוטב ומשרים כשעתיים בטמפרטורת החדר.
3 מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים את נתח הבשר כחצי שעה.
4 בינתיים מכינים את הבצל: במחבת שמים את השום, השאלוט, היין הלבן והסילאן. מוסיפים מעט מנוזלי הבשר שהצטברו בתנור. מטגנים יחד עד שהרוטב מצטמצם. מוסיפים לתבנית הבשר ל-10 הדקות האחרונות של האפייה.
5 מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לבשר לנוח כ-10-15 דקות לפני שחותכים אותו. חותכים לפרוסות ומגישים. אפשר להגיש עם מלח גס, פלפל גרוס וטימין בצד.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו עלי ידי המתמודדים.