סינטה לצד חצילים ממולאים בפירות יבשים ועשבי תיבול על כרובית מטוגנת
הטנזיה המרוקאית משתדרגת ומתמלאת בטעמים מרעננים וסינטה עסיסית. פשוט מעדן
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לרוטב התבשיל
בצלים פרוסים
כף סוכר
חצי כוס צימוקים צהובים
5 שזיפים שחורים ללא גלעין
4 תאנים שלמות
לאחר השחמה להוסיף מיץ מ-2 לימונים
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס סלרי קצוץ
כמה גבעולי נענע קצוצים
2 עגבניות מגורדות
חצי כוס מים
5 שיני שום כתושות
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח
חצי כוס גרגרי חומוס מושרים, מורתחים ורכים
לחצילים הממולאים
5 חצילונים
מיץ מ-5 לימונים
1/2כוס סוכר
1/2 כוס מים
שמן לטיגון עמוק
6 פרחי כרובית
1 בצל חתוך לפרוסות ומטוגן
4 כוס אגוזים קצוצים
מיץ מחצי לימון
מעט כורכום
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל
לסינטה
400 גרם נתח סינטה טרי
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
להכנת הרוטב לתבשיל:
1 מבשלים את כל מרכיבי הרוטב בווק, על אש נמוכה ועד לקבלת מרקם תבשילי סמיך.
להכנת החצילונים הממולאים:
1 מבשלים 5 חצילונים (מחוררים מעט באמצעות מזלג) בסיר קטן עם מים רותחים למשך 10 דקות. מסננים את המים ומקררים.
2 מחממים במחבת את מיץ הלימון, הסוכר והמים, עד לקבלת מרקם של סירופ. (לשים לב שהסוכר לא יהפוך לקרמל).
3 מכניסים את החצילים למחבת ומבשלים במשך 40 דקות.
4 מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק עד להזהבה ומערבבים בקערה יחד עם הבצל המטוגן.
5 מוסיפים את האגוזים, מיץ הלימון, מעט כורכום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
6 מטגנים את כל התערובת שבקערה במשך דקה, וממלאים את החצילים בתערובת.
להכנת נתח הסינטה:
1 מושחים את הנתח בשמן זית, זורים מעט מלח ופלפל ומעסים היטב.
2 צורבים היטב ומשני הצדדים את הסינטה על מחבת פסים לוהטת.
3 מכניסים לתנור בחום של 240 מעלות לכ-10 דקות. מנמיכים ל-180 מעלות ומשאירים בתנור לעוד כ-10 דקות.
להגשה:
מניחים במרכז צלחת הגשה מהטנזיה החמוצה, עליה את נתח הסינטה ומסביב מסדרים את החצילונים הממולאים.