אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, mako אוכל

פטאייר מטוגן

אם לא היו לוקחים לפרח את התנור, יכול להיות שלא היינו יודעים כמה מעלף יכול לצאת עטאייף כשמטגנים אותו בשמן זית במקום לאפות. תודה לאל על משימת הפתיליות

פרח רסלאן | מאסטר שף | פורסם 17/07/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

2 כוסות קמח

כפית שמרים

כוס מים

כפית סוכר

חצי כפית מלח

כף שמן זית עם שום כתוש ותימין

למילוי:

כוס עלי זעתר טריים

בצל אדום בינוני, קצוץ

חצי תפוח עץ ירוק חמוץ, קצוץ

רבע כוס אגוזים, קצוצים

מעט גבינת עיזים

לרוטב:

רבע שן שום

חצי כוס זיתים

חצי כוס אגוזים

כף גבינת עיזים

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 בצק: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים קמח אם צריך. מניחים לתפיחה.

2 מחלקים את הבצק התפוח לכדורים קטנים ופותחים בידיים משומנות בשמן זית לעיגולים דקים.

3 מילוי: מערבבים את כל המרכיבים.

4 ממלאים את עיגולי הבצק וסוגרים למשולשים.

5 מטגנים את הפטאייר בשמן זית.

6 רוטב: כותשים את המרכיבים במכתש ועלי.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.