אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

פסטת גרידת לימון

מנה שהיא כל כך קלילה ופשוטה להכנה, שלא תאמינו כמה היא טעימה: פסטה ביתית נהדרת עם שילוב של קמח לבן וקמח סולת, ברוטב חמאה לימוני ומרענן. לזה מתכוונים כשאומרים שפחות זה יותר

מסימליאנו די מטאו | מאסטר שף | פורסם 14/07/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפסטה:

200 גרם קמח לבן רגיל

200 גרם סולת

4 ביצים

קצת מלח

לרוטב:

150 גרם חמאה

קליפת לימון מגוררת דק (החלק הצהוב בלבד)

מיץ מלימון אחד גדול לימון

מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפסטה: מערבבים את הקמח, הסולת והביצים לתערובת אחידה ונותנים לה לנוח 10 דקות. לשים את הבצק 5-7 דקות, עד שהתקבל מרקם חלק ואחיד. חותכים ל-3 חתיכות. משטחים כל חתיכה למעין פיתה, ואז מרדדים בהדרגה במכונת פסטה עד לעובי של 2 מ"מ. חותכים את הפסטה בעזרת המכונה לצורת ספגטי.

2 מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר רחב ושטוח עם חצי כוס מים חמים וקליפת הלימון. כאשר הוא מומס מוסיפים מיץ לימון ומערבבים לתערובת אחידה.

3 במקביל מבשלים את הפסטה: מרתיחים מים בסיר בגודל בינוני עם כף מיץ לימון ומלח גס (בערך כף). מוסיפים את הפסטה למים ומכסים.כשעולה קצף ממי הבישול של הפסטה (לוקח 1-2 דקות) מסירים את המכסה, מוציאים את הפסטה בעזרת מלקחיים או מסננים ואז מעבירים לסיר עם הרוטב ומטגנים עד שכל הפסטה מצופה.

4 מוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.