תמונת AVI׃ mako
פילמני ברוטב שמנת
תכירו את הפילמני, כיסוני בצק קטנים ושובבים מלאים בפירה חמאתי משגע. מפנק באחריות
לאוניד זלזניאק | מאסטר שף
| פורסם 03/08/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
כוס קמח
ביצה
20 מ"מ מים
קורט מלח
2 תפוחי אדמה קלופים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
בצל
עלה מרווה (לקישוט)
קופסת שמנת לבישול
קופסת פטריות
כפית סוכר
20 גרם חמאה
עלה דפנה
פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
1 מערבים את הקמח עם הביצה והמים, מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
2 מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים עם רינג עגול.
3 במקביל עושים פירה: חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות, מבשלים עד לריכוך, ממליחים, מועכים ומוסיפים את החמאה והפטרוזיליה.
4 ממלאים את עיגולי הבצק בתערובת, מקפלים ומהדקים עם מזלג.
5 מבשלים כ 10 דקות במים רותחים עם עלה דפנה ופלפל אנגלי.
6 מקפיצים במחבת את הפטריות עם השום והסוכר, שופכים את השמנת ומביאים לרתיחה.
7 מוסיפים את הפילמני ומצמצמים.
8 מגישם בצלחת עמוקה ומקשטים בעלה מרווה.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות) - (פילימני ברוטב שמנת):
אנרגיה | 785 קלוריות |
חלבונים | 26 גרם |
פחמימות | 115 גרם |
שומנים | 26 גרם |