צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
פלאפל עם קעק
הפלאפל הכי טעים שתאכלו, מילה שלנו, עם מתיקות של בייגל ערבי אמיתי בצד – לא תוכלו להפסיק
מנאל איסמעיל | מאסטר שף
| פורסם 25/04/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ללחם שומשום (קעקים):
500 גרם קמח
כף שמרים
כף מלח
כף סוכר
כוס שמן
לפלאפל:
200 גרם חומס מושרה
1 בצל קצוץ לקוביות
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
2 שיני שום
רבע כפית סודה לשתייה
1 אבקת אפייה
1 פלפל חריף
למילוי הפלאפל:
בצל סגול חתוך לקוביות
שמן זית
מלח ושומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הבצק יחד, לשים לבצק אחיד ומתפיחים כחצי שעה.
2 טוחנים את כל חומרי הפלאפל במטחנה לעיסה אחידה.
3 מערבבים את חומרי המילוי, יוצרים קציצות בידיים, ממלאים וסוגרים. מטגנים ומניחים במסננת.
4 מכינים מי סוכר מ-2 כפות סוכר וכוס מים. מחלקים את הבצק לשניים, ומעצבים צורת בייגלה מוארך. מרטיבים במי סוכר בנדיבות ופזרים מלמעלה המון שומשום. אופים ב-200 מעלות 20 דקות.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.