צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
גפילטע פיש במרק סלק
הקציצה הקלאסית מקבלת חיים חדשים במרק ששואב השראה מקובה סלק על בסיס ציר דגים. נסו את זה בפסח הקרוב!
חיים כהן | מאסטר שף
| פורסם 16/03/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לגפילטע:
חצי ק"ג דג טחון
חצי כוס קמח מצה
2 ביצים
2 כפות סוכר
כפית פלפל לבן
כף מלח
למרק:
1 בצל קצוץ
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 סלקים חתוכים לקוביות
1 גזר חתוך לפרוסות עגולות
2 ליטר ציר דגים
2 כפות סוכר
מלח, פלפל
להגשה:
שורש חזרת מגורד דק, מעורבב בכף חומץ
למיונז:
2 חלמונים
כפית חרדל
2 פילטים של אנשובי
כף צלפים
כוס שמן זרעי ענבים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הדג הטחון עם כל שאר המצרכים לגפילטע עד לקבלת עיסה אחידה.
2 מטגנים בצל וגבעולי סלרי, מוסיפים את הסלק והגזר ונותנים להם טיגון קצר. מוסיפים את הציר והתבלינים ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים את האש, מכינים קציצות מעיסת הדג ומכניסים למרק. מוסיפים כמה עלי סלרי שלמים ומבשלים 15 דקות.
4 מגישים כמה כופתאות בצלחת עם מרק, ובצד חזרת מגורדת.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.