אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

עוגת התפוחים של רוחמה

רגע לפני שעזבה את הנבחרת הספיקה רוחמה לפנק אותנו במתכון הזה, של עוגת תפוחים עם אגוזים וקינמון - שאולי הייתה פשוטה מדי בשביל "מאסטר שף" אבל בשביל הקפה שלנו היא לגמרי מושלמת

רוחמה הרשדורפר | מאסטר שף | פורסם 14/08/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 360 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

150 גרם סוכר

שקית סוכר וניל

קורט מלח

4 ביצים

200 גרם קמח תופח

לתפוחים:

4 תפוחי עץ

2 כפות סוכר

30 גרם חמאה

לפיזור:

2 כפות סוכר חום

כפית קינמון

50 גרם אגוזי מלך, קצוצים

להגשה (לא חובה):

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר את החמאה, הסוכר, סוכר הווניל והמלח. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבבים להטמעה.

2 מוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים רק עד איחוד ומניחים בצד.

3 מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ונפטרים מהגרעינים. יוצרים בגב התפוחים חריצים בעזרת מזלג.

4 מקפיצים את רבעי התפוחים במחבת עם סוכר וחמאה עד שהם מתקרמלים. מניחים לצינון.

5 מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומסדרים מלמעלה את התפוחים בצורת פרח, כך שהחריצים פונים למעלה. משאירים מרווחים קטנים בין התפוחים, כדי שהבצק יתרומם ביניהם בזמן האפייה.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 מערבבים את החומרים לפיזור, ומפזרים על התפוחים.

8 אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה מוכנה.

9 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.