עוגת התפוחים של רוחמה
רגע לפני שעזבה את הנבחרת הספיקה רוחמה לפנק אותנו במתכון הזה, של עוגת תפוחים עם אגוזים וקינמון - שאולי הייתה פשוטה מדי בשביל "מאסטר שף" אבל בשביל הקפה שלנו היא לגמרי מושלמת
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם סוכר
שקית סוכר וניל
קורט מלח
4 ביצים
200 גרם קמח תופח
לתפוחים:
4 תפוחי עץ
2 כפות סוכר
30 גרם חמאה
לפיזור:
2 כפות סוכר חום
כפית קינמון
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים
להגשה (לא חובה):
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר את החמאה, הסוכר, סוכר הווניל והמלח. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבבים להטמעה.
2 מוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים רק עד איחוד ומניחים בצד.
3 מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ונפטרים מהגרעינים. יוצרים בגב התפוחים חריצים בעזרת מזלג.
4 מקפיצים את רבעי התפוחים במחבת עם סוכר וחמאה עד שהם מתקרמלים. מניחים לצינון.
5 מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומסדרים מלמעלה את התפוחים בצורת פרח, כך שהחריצים פונים למעלה. משאירים מרווחים קטנים בין התפוחים, כדי שהבצק יתרומם ביניהם בזמן האפייה.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מערבבים את החומרים לפיזור, ומפזרים על התפוחים.
8 אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה מוכנה.
9 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.