צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
כבד קצוץ
מנת פתיחה בקלי קלות, ואם אתם מתעצלים להכין קעריות פילו – חלה טרייה תעשה את העבודה היטב
מיטל רייכל | מאסטר שף
| פורסם 14/02/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
3-2 בצלים לבנים בינוניים פרוסים
חמאה
חצי ק"ג כבד עוף נקי
מלח
פלפל
4 ביצים קשות
איולי:
2 חלמונים
כפית חומץ
שן שום
כף שורש חזרת מגורדת
כוס שמן קנולה
להגשה:
בצק פילו
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
1 במחבת מטגנים בצלים בחמאה, עד להזהבה וקרמול. לאחר כמה דקות מוסיפים את הכבדים ומתבלים במלח ופלפל.
2 בעזרת בלנדר מוט מקציפים חלמונים ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד השמן. את השמן יש לזלף בזרם דק תוך כדי ערבול של האיולי.
3 טוחנים במטחנת בשר את הכבד עם הבצלים והשמן מהטיגון, והביצים הקשות. בודקים תיבול – במידה שחסר מוסיפים מלח ופלפל.
4 בתבנית שקעים יוצרים קעריות מבצק פילו ואופים עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
5 בכל קערית פילו מניחים כפית איולי, מעליה כף כבד קצוץ ומעל מפזרים מעט בצל ירוק.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.