אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, מאסטר שף

רביולי שקדי עגל ברוטב חמאה ולימון

כיסוני הבצק הקטנים שהכין עמיחי בחצי הגמר של מאסטר שף הם משהו שעוד לא ראינו. כיסונים קטנטנים במילוי שקדי עגל וברוטב חמאה ולימון מושחת. נשמע לכם טעים? אתם לא מבינים עד כמה

עמיחי שרפשטיין | מאסטר שף | פורסם 28/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

1 כוס מים

כף שמן זית

2 כוסות קמח

חלמון ביצה אחד

למילוי:

נתח במשקל חצי קילו של שקדי עגל

2 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

1 שן שום כתושה

מלח

פלפל

כף אריסה

חצי כפית פפריקה חריפה

רבע כפית כמון

חצי כפית ראס אל חנות

חופן כוסברה קצוצה

לרוטב:

200 גרם חמאה

3 כפות מיץ לימון

גרידה מ-2 לימונים

10 עלי נענע טריים

מלח

פלפל

להגשה:

טבעות צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים מים, שמן זית וכוס קמח אחת בסיר בינוני, עד שמגיעים לבצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.

2 מעבירים את הבצק למיקסר, מוסיפים כוס קמח נוספת וחלמון ולשים עד שהבצק אחיד. מצננים חצי שעה במקרר.

3 מכינים את המילוי: מביאים לרתיחה מים בסיר וחולטים בהם את נתח השקדים השלם ל-10 דקות.

4 במחבת מחממים את שמן הזין ומטגנים בו את הבצל והשום עד הזהבה. מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם.

5 קוצצים את שקדי העגל גס ומוסיפים למחבת. מטגנים 5-7 דקות. מוסיפים אריסה, פפריקה חריפה וכמון כתוש ומערבבים. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה קצוצה לפי הטעם וראס על חנות.

6 מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה בסיר, מכבים את האש ומוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון ועלי נענע טריים. מתבלים במלח פלפל לפי הטעם.

7 מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים קטנים. שמים במרכז כל אחד מהם מעט מילוי וסוגרים בצביטה לכיסון.

8 מביאים לרתיחה מים בסיר. מוסיפים מלח ומבשלים את הכיסונים. מוציאים אותם מהמים כדקה אחרי שהם צפים.

9 מערבבים את הכיסונים עם הרוטב ומעטרים בצ'ילי חריף. 

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.