אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

סוכריות רביולי בצבעים

יש מנות שהן רק בשביל היופי, יש מנות שהן פשוט טעימות, אבל הכי כיף כשזה גם וגם: רביולי מבצק פסטה בשלושה צבעים במילוי סלק וריקוטה ביתית, ברוטב עדין של חמאה ונענע. מנה מרשימה, גם בטעם גם בלוק

יובל סמואלוב | | פורסם 05/07/15 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק צהוב:

75 גרם קמח פסטה

175 גרם קמח לבן

2 ביצים

1 חלמון

מעט שמן זית

מלח

לבצק אדום:

3 סלקים קטנים מבושלים במים עד ריכוך

75 גרם קמח פסטה

175 גרם קמח לבן

1 ביצה

1 חלמון

מעט שמן זית

מלח

לבצק ירוק:

150 גרם תרד, מאודה וסחוט, קצוצה דק מאוד (אפשר לטחון במעבד מזון)

75 גרם קמח פסטה

175 גרם קמח לבן

1 ביצים

1 חלמון

מעט שמן זית

מלח

למילוי סלק וריקוטה ביתית:

שקית חלב 3% שומן לא מפוסטר על (יוצאת ממנו גבינה פחות מוצלחת)

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

3 כפות מיץ לימון

מלח

מעט שמן זית

מעט פרמז'ן מגורר

לרוטב ולהרכבת שתי מנות:

חצי כוס יין לבן יבש

מעט שמן זית

50 גרם חמאה

עלים מ-5 גבעולי נענע

שן שום פרוסה

מלח

מעט גרידת לימון (לא חובה)

פרמז'ן מגורר

אופן ההכנה:

1 מרסקים את הסלקים במעבד מזון לממרח כמה שיותר חלק. שליש מממרח הסלק מצטרף לבצק הפסטה האדום, והשאר למילוי הסלק.

2 עבור כל אחד מסוגי הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק (כל בצק בנפרד) במעבד מזון עד שנוצר בצק. לשים 3 דקות נוספות ומוסיפים קמח לפי הצורך עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה. עוטפים במגבת ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה, או עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

3 מכינים את המילוי: מבשלים את החלב והשמנת בסיר בגודל בינוני, כמעט עד רתיחה (90 מעלות). מוסיפים את המלח והלימון, מערבבים, וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות – החלב יתפרק לגושים וזה בדיוק מה שצריך לקרות. מעבירים לתוך חיתול בד ומשאירים לטפטף עד שמתגבשת גבינה בתוך החיתול. זה אמור לקחת כשעתיים, אבל חסרי הסבלנות (כמוני) יכולים לסחוט את החיתול ולקבל גבינה תוך 2 דקות.

4 מערבבים את הריקוטה החמימה עם הסלק הטחון והפרמזן. מתקנים תיבול מלח ופלפל ומוסיפים מעט שמן זית.

5 הכנת הרביולי: מפנים שולחן או משטח עבודה גדול בבית. מרדדים בנפרד את 3 סוגי הבצק במכונת פסטה לעובי דק – אחד לפני האפשרות הדקה ביותר במכונת הפסטה. חותכים מהבצק האדום והירוק צורות ורצועות באופן חופשי. מניחים את יריעות הפסטה הצהובות על משטח העבודה. מרטיבים מעט את דפי הבצק הצהובים ומדביקים עליהם את רצועות הבצק הצבעוניות בצורה חופשית, ליצירת צורות ומשחקי צבע. מעבירים את דפי הפסטה המצויירים דרך מכונת הפסטה עד שמגיעים שוב לדף מרודד דק ומוכן למילוי. מחלקים דף זה לארבעה חלקים.

6 מניחים דף בצק מצוייר על משטח העבודה, ומפזרים עליו בעזרת כפית תלוליות מילוי קטנות. מרטיבים מעט את הבצק הגלוי ומניחים מעל דף נוסף. בעזרת האצבעות מהדקים סביב את הבצק סביב המילוי ומסלקים בועות אויר. חותכים עיגולים או ריבועים של רביולי, מקמחים מעט ומכסים במגבת עד הבישול. חוזרים על התליך עם שתי יריעות הבצק שנשארו. אם נגמר ממילוי הסלק, אפשר לשים מילויים אחרים

 7 מבשלים 16 יחידות מהרביולי במים רותחים כ-5 דקות עד שמוכן. את השאר אפשר להקפיא לשימוש הבא (או להכפיל ב-3 כמויות רוטב).

8 במקביל מכינים את הרוטב: ממיסים את רוב החמאה עם שמן הזית והיין, הנענע, מלח ושום במחבת תוך נענוע מתמיד. כאשר הרוטב הצטמצם מעט מכניסים פנימה את הרביולי המוכנים ישר מהסיר. ממשיכים לנענע את המחבת 2 דקות נוספות, ואז מכניסים את החמאה שנותרה ומנענעים עד המסה ליצירת רוטב סמיך, אחיד ועשיר.יוצקים לצלחת הגשה, מגררים מעל מעט פרמז'ן וגרידת לימון ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים