אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

פלאפל עם חומוס

חומוס ביתי עם רוטב חריף מיוחד, כדורים מהבילים של פלאפל - מה עוד אפשר לבקש מהחיים האלה?

יעקב אלגרנטי | מאסטר שף | פורסם 25/10/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפלאפל:

250 גרם פולי חומוס שהושרו בשפע מים מינימום 9 שעות

רבע כפית אבקת אפייה

חצי כפית כוסברה יבשה טחונה

חצי כפית כמון יבש טחון

חופן עלי כוסברה טרייה

חופן עלי פטרוזיליה

רבע בצל בגודל בינוני

מלח

שמן לטיגון עמוק

לממרח החומוס:

200 גרם חומוס מושרה ומבושל

קורט אבקת סודה לשתייה

150 גרם טחינה גולמית

חצי כוס (או יותר) מים קרים

מיץ מלימון אחד

מלח

 

לרוטב הפלפלים:

5 פלפלים חריפים

שמן לטיגון עמוק (אפשר בשמן של הפלאפל)

מיץ מקופסאות שימורים שיפקה, לפי הטעם

מלח

אופן ההכנה:

1 החומוס: מבשלים את הגרגירים המושרים בסיר לחץ עם אבקת סודה 10 דקות, עד נימוחות מוחלטת. מסננים ושומרים את המים.

2 בקערה מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון ומעט מלח.

3 טוחנים היטב את החומוס במעבד מזון עם מעט ממי הבישול לקבלת משחה חלקה. מערבבים ומאחדים את הטחינה עם החומוס. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח/מיץ לימון, ומוסיפים עוד מים אם צריך לקבלת ממרח חלק ולא סמיך מדי.

4 הרוטב: מטגנים את הפלפלים בשמן עמוק 4-5 דקות עד ריכוך. מוציאים מהשמן, נותנים לפלפלים להתקרר מעט, מסירים את הליבה והזרעים וטוחנים את הפלפלים בבלנדר יחד עם מי שימורים ומלח לפי הטעם.

5 הפלאפל: במעבד מזון או מטחנת בשר טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת עדינה במיוחד. אחרי הטחינה מוסיפים מעט מים ולשים את העיסה כ-5 דקות עד לקבלת מרקם שמזכיר טיט.

6 מחממים סיר שמן ל-160 מעלות. בעזרת 2 כפות או כלי ליצירת פלאפל יוצרים כדורים ומטגנים בנגלות כ-5 דקות עד להזהבה.

7 מרכיבים את המנה: מסדרים בצלחת את החומוס, מעליו מניחים מכדורי הפלאפל ושופכים מהרוטב. מגישים עם סלט ירקות קצוץ וכרוב חמוץ אם רוצים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.