צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף
צלעות כבש עם ז'אלוק
מנת חצי הגמר של יהונתן ביטון מ"מאסטר שף": צלעות כבש צלויות על ז'אלוק - סלט של חצילים, עגבניות, פלפלים ושום על האש עם המון ירק, שמן זית ולימון. תענוג לא קטן בפני עצמו, ועם הצלעות זה בכלל גן עדן
יהונתן ביטון | מאסטר שף
| פורסם 11/12/16
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
צלעות כבש
מלח
פלפל
שמן זית
לז'אלוק:
2 עגבניות
פלפלים (לפי הטעם)
שום
1 חציל
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
מלח
פלפל
שמן זית
לימון
כמון
אופן ההכנה:
1 צורבים במחבת את העגבניות, הפלפל, השום והחציל. לאחר הצריבה קולפים אותם, מעבירים לקערה וקוצצים עם סכין.
2 קוצצים כוסברה ופטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית, לימון וכמון לפי הטעם.
2 מתבלים את הצלעות במלח, פלפל ושמן זית ומשרים למשך 20 דקות. לאחר מכן צורבים את הצלעות במחבת פסים כ-3 דקות מכל צד.
3 להגשה: שמים את הז'אלוק על צלחת ועליו את צלעות הכבש.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים