אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

צלעות כבש עם ז'אלוק

מנת חצי הגמר של יהונתן ביטון מ"מאסטר שף": צלעות כבש צלויות על ז'אלוק - סלט של חצילים, עגבניות, פלפלים ושום על האש עם המון ירק, שמן זית ולימון. תענוג לא קטן בפני עצמו, ועם הצלעות זה בכלל גן עדן

יהונתן ביטון | מאסטר שף | פורסם 11/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

צלעות כבש

מלח

פלפל

שמן זית

לז'אלוק:

2 עגבניות

פלפלים (לפי הטעם) 

שום

1 חציל

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

מלח

פלפל

שמן זית

לימון 

כמון

אופן ההכנה:

1 צורבים במחבת את העגבניות, הפלפל, השום והחציל. לאחר הצריבה קולפים אותם, מעבירים לקערה וקוצצים עם סכין.

2 קוצצים כוסברה ופטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית, לימון וכמון לפי הטעם.

2 מתבלים את הצלעות במלח, פלפל ושמן זית ומשרים למשך 20 דקות. לאחר מכן צורבים את הצלעות במחבת פסים כ-3 דקות מכל צד.

3 להגשה: שמים את הז'אלוק על צלחת ועליו את צלעות הכבש.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים