צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12
אושפלאו
לא, היא לא בוכרית, היא בכלל פרסייה - אבל זה לא הפריע לה להכין אושפלאו שאפילו אהרוני הרעיף עליו שבחים. קוראים לה תהל קדם, והיא יודעת מה היא עושה (במטבח, וכנראה בכלל בחיים)
תהל קדם | מאסטר שף
| פורסם 19/06/19
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
שמן לטיגון
2 בצלים לבנים, קצוצים
2 גזרים גדולים, מגוררים בפומפייה
חצי קילו כבש (אוסובוקו טלה)
10 גזרים נוספים, חתוכים לגפרורים
ראש שום שלם
אורז בסמטי
מלח
פלפל שחור
זרעי כמון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל ואת הגזרים המגוררים בסיר.
2 מוסיפים את הבשר, מערבבים ומבשלים 40 דקות.
3 מוסיפים לסיר את גפרורי הגזרים ואת השום.
4 משרים את האורז במים, ומסננים. מתבלים את האורז במלח, פלפל וכמון, מערבבים ומשטחים בסיר.
5 מוסיפים מים, מכסים ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה. מסיימים את הבישול בתנור.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.