בורקיטס חצילים וגבינות
אם מיכל אנסקי הודתה שהבצק של הבורקיטס האלה טוב יותר מזה שהיא עצמה מכינה - כנראה יש פה משהו מיוחד. איך אומרים, אם לא ננסה לא נדע, אז כנראה שמוטב לנסות
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
500 גרם קמח לבן קר, מנופה
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה, מגוררת בפומפייה
1 כוס מים קרים
רבע כוס שמן קנולה
למילוי החצילים:
1 חציל בינוני
מעט גבינה צפתית מגוררת
פלפל שחור גרוס
מלח
למילוי הגבינות:
250 גרם גבינה בולגרית
250 גרם גבינת קשקבל
250 גרם גבינה צפתית
חבילת גבינה כחושה לאפייה
1 ביצה
לציפוי:
1 ביצה
שומשום
קצח
אופן ההכנה:
1 קולים חציל על האש, מקלפים ומסננים מנוזלים. מערבבים עם מעט צפתית מגוררת, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומתקנים טעמים עם מלח. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי מלית הגבינות (מתקנים תיבול אם צריך).
2 הבצק: מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.
3 מחלקים את הבצק לשניים, וחצי אחד עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר. מכינים מהחצי השני צורת נקניק ומחלקים לעיגוליים בינוניים שווים בגודלם.
4 מרדדים את העיגולים לעובי של חצי ס"מ, מניחים במרכזם מהמילוי וסוגרים לחצי ירח. מהדקים את הקצוות היטב, קורצים לצורת חצי ירח בעזרת כוס וסוגרים את השוליים סופית במזלג. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מערבבים ביצה עם מעט מים ומורחים את הבורקיטס. מפזרים שומשום על הבורקיטס במילוי גבינה ושומשום וקצח על אלה במילוי חציל.
7 אופים 20 דקות, עד הזהבה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.