מדליוני פילה לצד חצילים בעגבניות ורושטי
מבדיקה שערכנו, כשהשחיתות היא מושקעת, רגשות האשם פוחתים בשליש. מדליוני פילה משוחים בשמן זית, רושטי עתיר חמאה ולסיום חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות. מושחתים, לא נמאסתם
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לחצילים בעגבניות:
2 חצילים
מלח
שום קצוץ
שמן זית
עגבניות קלופות
1 ביצה טרופה
פלפל
קורט סוכר
רסק עגבניות
לרושטי:
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
חמאה
שמן זית
לסטייק:
פילה בקר
שמן זית או שומן אווז
פלפל
מלח גס
אופן ההכנה:
1 החצילים בעגבניות: מקלפים את החצילים וחותכים לפרוסות עגולות שוות. ממליחים ושמים על צלחת עם נייר סופג כדי שהמים ייספגו מהחצילים.
2 קוצצים שום ומטגנים בסיר עם שמן זית. חותכים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים. מבשלים מעט. טובלים את החצילים בביצה טרופה עד להזהבה, מוצאים ומניחים על גבי נייר סופג. מכניסים לסיר עם העגבניות. מוסיפים מעט מים חמים, מלח, פלפל וקורט סוכר.
3 מדללים את רסק העגבניות במים חמים עם מעט סוכר ומוסיפים לסיר. מבשלים כרבע שעה ומורידים מהאש.
4 הרושטי: מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה לגודל בינוני. שוטפים במים קרים מאוד מספר פעמים ומייבשים היטב. מכניסים למחבת עם מעט חמאה ושמן זית ומטגנים עד להזהבה.
4 מעבירים לכלי שמתאים לתנור. משטחים היטב ומפזרים מעל קוביות חמאה. אופים בתנור כרבע שעה עד עשרים דקות.
5 הסטייק: חותכים את הבשר למדליונים שטוחים, משמנים בשמן זית או בשומן אווז. מחממים מחבת עד שהוא לוהט, מפלפלים את המדליונים וצורבים על המחבת דקה מכל צד, לפי מידת העשייה הרצויה. ממליחים במלח גס ומניחים בצלחת לצד החצילים והרושטי.