אורז מעורב ירושלמי
הנה שילוב שלא ברור איך לא חשבנו עליו קודם: מעורב ירושלמי, אבל עם אורז. כבד, טחול, לבבנות ופרגיות, מוקפצים בתיבול של כורכום וכמון, ומתבשלים עם אורז הודי, פטריות, וגרגרי כוסברה. תשמרו מקום, זה שווה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3 כוסות אורז בסמטי הודי
4-5 תפוחי אדמה אדומים
1 בצל
1 חבילה פטריות
300 גר' כבד
300 גר' טחול
300 גר' לבבות
300 גר' פרגיות
פטרוזיליה
כמון – גרגרים
כמון טחון
פלפל שחור טחון
גרגרי כוסברה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כורכום
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 משרים את האורז, מסננים ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מחכים עד שהאורז יצוף על המים, מסננים ומקררים.
2 מקפיצים ביין את הפטריות, הבצל והפטרוזיליה, ומניחים בצד.
3 מקפיצים בנפרד את כל חלקי הפנים ומתבלים בכורכום, כמון טחון, פלפל שחור טחון ומלח גס.
4 מקפיצים את הפרגיות, מתבלים באותו אופן ופורסים לרצועות.
5 בסיר עם תחתית עבה שמים שמן בגובה אצבע, ומפזרים כמון שלם, גרגרי כוסברה, פלפל שחור גרוס, מלח גס וכורכום.
6 מסדרים את תפוחי האדמה חתוכים לאורך כך שיכסו את כל תחתית הסיר.
7 מניחים את חלקי הפנים, הפרגיות והפטריות המוקפצים מעל תפוחי האדמה ומהדקים.
8 מניחים מעל את האורז, ומהדקים. יוצרים גומות בעזרת ידית של כף עץ עד תחתית הסיר.
9 מכסים את הסיר במגבת ומעליה מניחים את המכסה. מבשלים על אש גבוהה במשך 15 דקות, מנמיכים את האש ל-25 דקות, מכבים את האש ומשאירים מכוסה חמש דקות נוספות.
10 הופכים בזהירות על גבי צלחת ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.