לחמניות ממולאות בבשר טחון
אם הן קטנות הן מנה ראשונה, ואם הן גדולות יותר הן ממש ארוחה שרק מבקשת סלט בצד
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל או קמח לחם
כף שמרים
שני שליש כוס סוכר
כף וחצי מלח
שתיים וחצי-שלוש כוסות מים
חצי כוס שמן רגיל
למילוי:
2 בצלי שאלוט או בצל רגיל
חצי ק"ג בשר טחון
חצי פלפל חריף קצוץ
רבע כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית סוכר
4-3 כפות נענע טרייה קצוצה
1 שן שום כתושה
רבע כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
כף סויה
מלח
חצי כפית גרידת תפוז
אופן ההכנה:
1 במיקסר עם וו לישה מערבבים כמה דקות את הקמח, מים פושרים, סוכר ושמרים ואז מוסיפים את שאר החומרים. לשים 10 דקות במיקסר ומניחים לתפוח עד שמכפיל את נפחו.
2 מטגנים את הבצל בשמן זית, ומוסיפים את הבשר. מטגנים יחד כמה דקות, ומוסיפים את שאר המרכיבים טועמים ומתקנים תיבול.
3 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם. פותחים כדור, מניחים בו כף גדושה מתערובת המילוי וסוגרים לצורת כדור. ממלאים כך את כל הכדורים.
4 מסדרים את הכדורים על תבנית משומנת בחמאה. מורחים ביצה מעל ואופים בתנור על 180 מעלות עד שמזהיב.
5 כשמוציאים מהתנור אפשר להבריש בקצת מיץ תפוז.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.