אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

סלט קר על קרם שום עם חלקי פנים

קבלו את מנה מקורית וטעימה שגם אתם יכולים להכין: סלט צבעוני עם עגבניות שרי, שומר, אבוקדו ופלפלים בתיבול נועז של עמבה עם שקדי עגל, כבדי עוף וקציצות קטנטנות של בשר, ממש בתוך הסלט. להכין ולחכות ל"וואו"

שירה בצלאל | מאסטר שף | פורסם 06/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם השום:

5 ראשי שום

ליטר חלב

לסלט:

עגבניות שרי בכל הצבעים

שומר

אבוקדו

גמבה

בצל ירוק

מלח

פלפל שחור

שמן זית

כפית עמבה

לחלקי הפנים:

חופן בשר טלה טחון

כוסברה קצוצה דק דק

פטרוזיליה קצוצה דק דק

בצל, קצוץ דק דק

מלח

פלפל שחור

שמן רגיל

קייג'ון

נתח שקדי עגל

4 כבדי עוף

אופן ההכנה:

1 קרם שום: קולפים את שיני השום ומבשלים אותן בסיר עם החלב עד לריכוך מלא. טוחנים למרקם חלק.

2 סלט: קוצצים דק את הירקות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ועמבה.

3 חלקי פנים: מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הקצוצים. מתבלים במלח, פלפל, שמן וקייג'ון, מערבבים ונותנים למסה לנוח.

4 בינתיים צורבים את שקדי העגל והכבד על מחבת פסים.

5 יוצרים מתערובת הבשר הטחון קציצות קטנטנות ומטגנים.

6 הרכבת המנה: מורחים על צלחת מעט עמוקה את קרם השום, ומעליו שמים את הסלט. מסדרים את חלקי הפנים הצרובים וקציצוניות הטלה, מזלפים שמן זית ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

>> בן הזוג של שירה למשימה היה שף אביב משה. הנה המתכון שלו