טורטליני טלה על קרם ירקות שורש
קצת השקעה ויש לכם מנה של מסעדת יוקרה לארוחת הערב הבאה שלכם. טורטליני ביתיים ממולאים בטלה מפורק ורך, עם קרם ירקות שורש
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לבשר:
1 כתף טלה קטנה
מלח גס
פלפל שחור
כמה גבעולי טימין
כמה עלי מרווה
לקרם הירקות:
3 גזרים לבנים
1 בצל
1 שורש סלרי
מלח
פלפל
לבצק:
300 גרם קמח
4 ביצים
קורט מלח
כף שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את הכתף עם מלח גס, פלפל שחור, טימין ומרווה. ואופים בתנור למשך 45 דקות.
2 שמים את הגזר הלבן, הבצל והסלרי בסיר לחץ, ממלאים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-25 דקות (או קרוב לשעה בסיר רגיל, עד שהירקות רכים).
3 מכינים את הבצק לטורטליני: לשים יחד את הקמח, הביצים, המלח ושמן הזית לבצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך 30 דקות.
4 טוחנים את ירקות השורש המבושלים במעבד מזון למרקם חלק. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם צריך.
5 מפרקים את בשר הטלה המבושל לקוביות קטנות. שומרים את הנוזלים שהצטברו בתבנית.
6 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים במכונת פסטה. קורצים ממנו עיגולים ובמרכז כל עיגול שמים כף מקוביות הכתף. סוגרים לחצי עיגול, מהדקים היטב ומקפלים לצורת טורטליני.
7 מביאים לרתיחה סיר מים ומבשלים בהם את הטורטליני עד שהם צפים.
8 מחממים במחבת את נוזלי הבשר מהתבנית וכשהטורטליני מוכנים מעבירים אותם אל הציר החם ומבשלים 2-3 דקות.
9 מסדרים על צלחת את קרם ירקות השורש ומעל את הטורטליני. מעל הכל שופכים מעט מציר הכתף ומגישים.