אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

טורטליני טלה על קרם ירקות שורש

קצת השקעה ויש לכם מנה של מסעדת יוקרה לארוחת הערב הבאה שלכם. טורטליני ביתיים ממולאים בטלה מפורק ורך, עם קרם ירקות שורש

יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 03/01/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבשר:

1 כתף טלה קטנה

מלח גס

פלפל שחור

כמה גבעולי טימין

כמה עלי מרווה

לקרם הירקות:

3 גזרים לבנים

1 בצל

1 שורש סלרי

מלח

פלפל

לבצק:

300 גרם קמח

4 ביצים

קורט מלח

כף שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את הכתף עם מלח גס, פלפל שחור, טימין ומרווה. ואופים בתנור למשך 45 דקות.

2 שמים את הגזר הלבן, הבצל והסלרי בסיר לחץ, ממלאים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-25 דקות (או קרוב לשעה בסיר רגיל, עד שהירקות רכים).

3 מכינים את הבצק לטורטליני: לשים יחד את הקמח, הביצים, המלח ושמן הזית לבצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך 30 דקות.

4 טוחנים את ירקות השורש המבושלים במעבד מזון למרקם חלק. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם צריך.

5 מפרקים את בשר הטלה המבושל לקוביות קטנות. שומרים את הנוזלים שהצטברו בתבנית.

6 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים במכונת פסטה. קורצים ממנו עיגולים ובמרכז כל עיגול שמים כף מקוביות הכתף. סוגרים לחצי עיגול, מהדקים היטב ומקפלים לצורת טורטליני.

7 מביאים לרתיחה סיר מים ומבשלים בהם את הטורטליני עד שהם צפים.

8 מחממים במחבת את נוזלי הבשר מהתבנית וכשהטורטליני מוכנים מעבירים אותם אל הציר החם ומבשלים 2-3 דקות.

9 מסדרים על צלחת את קרם ירקות השורש ומעל את הטורטליני. מעל הכל שופכים מעט מציר הכתף ומגישים.