כיסוני בשר ברוטב יוגורט
כיסוני בצק ממולאים בכבש ובקר עם תבלינים ואגוזי קשיו שטוגנו בבשר כבש, ומבושלים ברוטב יוגורט עם שום ונענע, שן אחת בבישול ושן אחת בנפרד. התענוג פה הוא גדול, ונמצא בפרטים הקטנים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (3 מנות):
לבצק:
½ 1 כוסות קמח
1/2 כוס מים
1 כף שמן קנולה
מלח - מתחילים עם כפית ומוסיפים לפי הצורך
למלית:
1 בצל קצוץ
קילו תערובת כבש ובקר טחונים
2 חתיכות שומן כבש
כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה חריפה
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית קינמון
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית בהרט
10 אגוזי קשיו
לרוטב יוגורט:
4 כוסות יוגורט עזים
3 שיני שום מעוכות
1 כוס ציר עוף
צרור נענע קצוצה
מלח
להגשה:
10 אגוזי קשיו
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: בקערה לשים קמח, מים, מלח ושמן עד לקבלת בצק. מניחים בצד להתגבשות למשך חצי שעה.
2 מלית: במחבת עם מעט שמן מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים, מערבבים ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו. במחבת נפרדת מטגנים חתיכה אחת של שומן כבש. במחבת נפרדת קולים 10 אגוזי קשיו. טוחנים את כל המרכיבים - האגוזים הקלויים והתבלינים במג'ימיקס לקבלת תערובת חלקה.
3 רוטב יוגורט: בסיר, על להבה בינונית, מבשלים את היוגורט תוך כדי ערבוב, כדי שהיוגורט לא יתפרק. מוסיפים שן שום אחת, מלח וציר עוף וממשיכים לבשל עד לבעבוע. במחבת נפרדת, מטגנים שן שום נוספת ונענע ומוסיפים ליוגורט החם. שומרים מעט נענע להגשה.
4 על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי דק. קורצים עיגולים שווים, ממלאים בתערובת הבשר וסוגרים היטב בצורה שאוהבים.
5 מבשלים את הכיסונים ביוגורט במשך 15-20 דקות. מוסיפים שן שום, את הנענע שנותרה ומלח לפי הטעם. במקביל במחבת מטגנים את הקשיו שנותר עם חתיכת שומן הכבש שנותרה.
6 על צלחת הגשה מניחים כיסונים ויוגורט. מפזרים מעל מתערובת הקשיו ושומן הכבש עם האגוזים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.