אוכל
תמונת AVI׃ mako

פאי לימון

עוגת פאי עם בצק פריך ומילוי קרמי חמוץ-מתוק

פאולין שובל | מאסטר שף | פורסם 27/12/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ

לבצק:

כוס (150 גרם) קמח

ביצה

100 גר' סוכר

100 גרם חמאה

מעט מלח

חצי כוס אבקת שקדים

למילוי וחלק העליון:

מיץ משני לימונים

2 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים

חצי כוס + 2 כפות סוכר

גביע שמנת חמוצה 15%

גרידת לימון

כפית ליקר לימונצ'לו

אופן ההכנה:

1 מכינים בצק – מערבבים ביד או מעבדים במעבד מזון קמח, ביצה, סוכר, חמאה, מלח ואבקת שקדים. לשים מעט, יוצרים מהבצק עיגול שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר לחצי שעה.

2 מכינים את המילוי: מערבבים שני חלמונים עם חצי כוס סוכר, שמנת חמוצה ומיץ לימון.

3 משמנים את התבנית מרדדים את הבצק אל תוכה ויוצקים את המילוי על הבצק. אופים ב-180 מעלות כ-20-30 דקות.

4 מקציפים את החלבונים עם שתי כפות סוכר לקצף עמיד. כאשר הפאי מוכן יוצקים מעל את הקצפת ומכניסים לתנור לכמה שניות בחום גבוה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!