ארנצ'יני קרם דלעת
כדורי ריזוטו עם קונפי פטריות ומחית כמהין, רכים רכים מבפנים וקריספיים כמו שצריך מבחוץ, שיושבים על קרם דלעת עדין ולימוני. יש דברים שפשוט שווים את ההשקעה
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
150 גרם אורז ארבוריו (לריזוטו)
בצל קטן
אצבע סלרי עלים
40 גרם חמאה (מחולקת ל-2)
כוס שמן זית
קונפי פטריות
מחית כמהין שחורות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
ענף תימין (רק עלים) קצוץ
לימון
ציר עוף
יין לבן חצי יבש
כוס קמח
ביצה
פרורי לחם
דלעת
רוטב בשמל
אופן ההכנה:
1 ממיסים חמאה (20 גרם) בשמן זית. מכניסים בצל וסלרי קצוץ, ומרככים.
2 מוסיפים אורז ומחממים, מכסים ביין ומאדים. מוסיפים ציר עוף - מצקת אחת בכל פעם עד שהיא נספגת ואז עוד אחת ועוד אחת. מבשלים עד שהאורז מגיע לדרגת אל דנטה.
3 לקראת סוף התהליך מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וטימין קצוץ. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה (20 הגרם הנוספים) וחצי כפית מחית כמהין, מעט מיץ לימון וקונפי פטריות. מניחים להתקרר, מכינים רוטב בשמל.
4 מוסיפים את רוטב הבשמל לאורז, יוצרים כדורים, עוטפים בקמח, ביצה, ופירורי לחם (ממש כמו שניצל) ומטגנים בשמן עמוק.
5 מאדים דלעת עם ציר עוף, תימין ועוד קצת חמאה, טוחנים לקרם עם לימון ומלח.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.