אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

פאי אגסים ואפרסמונים

פאי עשיר של בצק נוגט, קרם שקדים, אגסים, אפרסמונים ופיסטוק מקורמל, וכל זה מגיע עם תוספת של ריח משגע בכל הבית. נשמע מסובך? פחות ממה שאתם חושבים

איב ענן | מאסטר שף | פורסם 22/06/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

80 גר' אבקת שקדים טחונים

80 גר' חמאה

15 גר' אבקת נוגט

40 גר' אבקת סוכר

10 גר' סוכר וניל

150 גר' קמח

גרידה של לימון ירוק אחד

1ביצה

½ כפית מלח ים אטלנטי

לקרם שקדים:

20 גר' סוכר

20 גר' אבקת שקדים טחונים

50 מ"ל שמנת מתוקה

1 ביצה

1 כפית ליקר פסיפלורה

למילוי:

אגסים

אפרסמונים

70 גר' פיסטוק מקולף

40 גר' סוכר

קמצוץ של מלח גס אטלנטי

5 כפות מיץ פסיפלורה טרי מסונן

20 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 20 דקות. מרדדים את הבצק לעובי של 5 מ"מ ומרפדים תבנית מלבנית צרה (35 ס"מ על 12ס"מ). שומרים במקרר.

2 מערבבים את כל המרכיבים של קרם השקדים.

3 במחבת חמה קולים את הפיסטוק ומוסיפים 40 גרם סוכר. מערבבים קלות עד שהסוכר מתקרמל ועוטף את הפיסטוק. בוזקים מעל את מלח גס ויוצקים על השיש לקירור. גורסים קלות עם סכין.

4 מקלפים את האגסים ופורסים אותם לפרוסות בעובי 3 מ"מ. מקלפים את האפרסמונים ופורסים אותם לקוביות בגודל 6 על 15 מ"מ.

5 מוצאים את הבצק מהמקרר ומורחים בשכבת קרם שקדים דקה. מסדרים יפה את האגסים שורות שורות ומפזרים קוביות אפרסמון. עם כף מזלפים קצת קרם שקדים לאורך מרכז הפאי.

6 מכניסים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות, מוציאים מהתנור, מוסיפים מעל את מיץ פסיפלורה ואת הפיסטוקים המקורמלים (כמו שביל באמצע) ומחזירים לתנור ל-7 דקות נוספות.

7 מקררים ומפזרים אבקת סוכר. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.