אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

ריזוטו סלק סגול

ריזוטו עדין ועשיר בטעמים, שמתבשל לאט לאט עם יין לבן, אגוז מוסקט, טיפה לימון ופרמז'ן - אבל את האופי הסגול והבועט שלו הוא מקבל בכלל מציר ירקות שבושל עם מיץ סלק, שנותן צבע מטריף וטעם עשיר

לנה שוורצמן | מאסטר שף | פורסם 05/07/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מיץ סחוט טרי מחמישה סלקים בגודל בינוני (אפשר לקנות בחנות מיצים)

1 ליטר ציר ירקות

כוס וחצי אורז לריזוטו (ארבוריו)

2 בצלי שאלוט, קצוצים דק

60 גרם חמאה

1/4 כפית אגוז מוסקט

גרדת ליים

1/4 כוס יין לבן

מלח ופלפל לפי הטעם

כף גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מיץ הסלק עם ציר הירקות ושמים בסיר מעל להבה נמוכה במקביל להכנת האורז.

2 ממיסים חצי מהחמאה בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שנהיים שקופים (בערך 2-3 דקות). מוסיפים את האורז ומטגנים דקה נוספת.מוסיפים את היין ואגוז המוסקט, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד שהיין התאדה.

3 מוסיפים 2 מצקות מהציר הסגול לריזוטו ומערבבים עד לספיגה. ממשיכים לחזור על התהליך עד שהריזוטו מוכן - זה לוקח בערך 17 דקות, הכי חשוב לטעום ולבדוק בעצמכם. הריזוטו צריך להיות רך אך לא עיסתי – כל גרגיר צריך לשמור על המרקם שלו ולהיות מורגש בלעיסה. במהלך הבישול מקפידים לערבב ללא הפסק.

4 מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, בוחשים פנימה את החמאה והפרמז'ן ומגישים מיד.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים