אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12

חורשט סבזי

מצד אחד, את המתכון הזה קיבלנו מתהל קדם ללא כמויות. מצד שני, בשביל לבשל מנה פרסית מכל הלב לא באמת חייבים כמויות - מספיק לדעת שאין דבר כזה יותר מדי עשבים ירוקים, ושלימון פרסי הזה החיים

תהל קדם | מאסטר שף | פורסם 19/06/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שמן לטיגון

בצל, קצוץ

צלעות בקר

מלח

פלפל שחור

כורכום

שעועית לבנה שהושרתה במים

שעועית שחורה שהורשתה במים

לימון פרסי

כרישה, שטופה היטב

נענע, שטופה היטב

שמיר, שטוף היטב

פטרוזיליה, שטופה היטב

כוסברה, שטופה היטב

סלרי, שטוף היטב

שמבלילה (עלי חילבה), שטופים היטב

להגשה:

אורז לבן

צנוניות, פרוסות

המון עלים ירוקים (טרחן, רשאד, בצל ירוק ועוד)

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל. מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח, פלפל וכורכום.

2 מוסיפים מים ומבשלים את הבשר עד שהוא מתרכך.

3 מוסיפים את השעועית וממשיכים לבשל. מוסיפים את הלימון הפרסי וממשיכים לבשל.

4 קוצצים דק דק את הפרסה, הנענע, השמיר, הפטרוזיליה, הכוסברה, הסלרי והשמבלילה ומוסיפים לסיר.

5 מוסיפים מעט מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה בערך שעתיים.

6 מגישים עם אורז, צנוניות והמון עלים ירוקים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.