אוכל
צילום׃ דניאל בר און

ריזוטו גבינת עיזים עם הל וקפה

מנת ריזוטו קלאסית אבל עם טוויסט מפתיע של חמאת הל וקפה שחור. מצקת-מצקת של ציר ירקות וקצת סבלנות והריזוטו מוכן

מסרט וולדמיכאל | מאסטר שף | פורסם 13/03/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לריזוטו:

3 בצלי שאלוט

ענף סלרי

50 גרם חמאה

125 מ"ל יין לבן

1/2 ליטר ציר ירקות

250 גרם אורז קרנרולי

גבינת פרמזן

גבינת עיזים

גבינת מסקרפונה

מלח

פלפל

כפית קפה שחור טחון

קורט הל שחור קלוי וטרי

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק את בצלי השאלוט ואת הסלרי לקוביות קטנות מאוד. מכניסים לסיר עמוק ביחד עם ההל, מוסיפים חצי מכמות החמאה ומבשלים עד שהבצלים הופכים שקופים ולא מוזהבים.

2 מוסיפים את האורז ומטגנים ביחד. מוסיפים את היין הלבן ונותנים לו להתאדות. במקביל, בסיר אחר מבשלים את ציר הירקות. בעזרת מצקת מוזגים את הציר לסיר הריזוטו, כ-100 מ"ל בכל פעם. מערבבים. פעולת הוספת הציר צריכה להימשך כ-16-18 דקות. מורידים את הריזוטו מהאש, שמים בפנים את הגבינות ומלכדים אותו, מתבלים במלח ובפלפל.

3 בקערה נפרדת שמים את החמאה ואת הקפה ומלכדים אותם יחד עד לקבלת תערובת הומוגנית. בעזרת מברשת מורחים על הצלחת ומניחים את האורז באמצע הצלחת ובצורה מעגלית שופכים את האורז על הצלחת. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים