אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

צלחת גבינות וירקות צלויים

ירקות טריים צלויים בגריל ומשודכים לגבינות – חלקן טבעיות, חלקן מעושנות וחלקן צלויות ברוטב נהדר

עדי ויינברג | מאסטר שף | פורסם 23/05/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקישואים במסקרפונה:

5 קישואים עם פרח

150 גרם מסקרפונה

בין רבע לחצי חבילת אנשובי (תלוי ברמת המליחות שתרצו)

לאנדיב ברוקפור:

2 ראשי אנדיב (אפשר אחד סגול ואחד לבן)

2 כפות אבקת סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

150 גרם רוקפור

ברי בגלייז מצומצם:

2 כפות דבש

שלושת רבעי כוס ציר בקר

מעט חומץ שרי

אשכול ענבים שחורים פרוסים

חריץ גבינת ברי מתקתקה

ענף תימין

ירקות וגבינות נוספים:

4-3 פטריות מלך

3 גזרים קטנים

150 גרם פטה כבשים

ענף אורגנו טרי

שמן זית

אופן ההכנה:

1 קישואים: מוזגים את המסקרפונה לקערה ו״פותחים״ אותה בעזרת כף. קוצצים את האנשובי ומוסיפים פנימה. ממלאים את פרחי הקישוא וצולים על פלנצ׳ה או מחבת חמה. מוציאים כשהקישוא צרוב יפה יפה.

2 חוצים את האנדיב ומפזרים אבקת סוכר, מלח ופלפל מעל. מניחים על הפלנצ׳ה וצולים כמה דקות. מורידים מהפלנצ׳ה ומפזרים גבינת רוקפור בין העלים.  

3 חוצים את פטריות המלך, חורצים בסכין לאורך הפטרייה וצולים היטב על הפלנצ׳ה.

4 מקלפים את הגזרים וצולים גם אותם על הפלנצ'ה.

5 מכניסים פטה כבשים למעשנה עם אורגנו טרי מעל ושמן זית.

6 לגבינת הברי: מוזגים את ציר הבקר למחבת ומוסיפים דבש וחומץ שרי. מצמצמים עד שמסמיך, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מוסיפים את פרוסות הענבים. מניחים את הברי בכלי נירוסטה, מוזגים מעל את הרוטב, מוסיפים ענף תימיו ומכניסים לגריל לכ-5 דקות.

7 מסדרים בצלחת הגשה גדולה את כל סוגי הגבינות והירקות ומגישים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.