תמונת AVI׃ mako
שניצל כבד עגל על פירה סמיך
אם בא לכם לשדרג את שניצל העוף הרגיל, זה המתכון בשבילכם. שניצל עסיסי ונהדר שמשתלב נפלא עם הפירה שמתחתיו
רומן מייסטר | מאסטר שף
| פורסם 20/07/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם כבד עגל
7 תפוחי אדמה
2 בצלים
2 ביצים
כוס קמח
400 גרם פטריות שמפניון חתוכות
כף מרק עוף
צנון לבן בינוני
2 כפות שמן קנולה
2 כוסות מים
40 גרם חמאה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 פורסים את הכבד לשניצלים ודופקים עם פטיש מיועד. משאירים 20 דקות לאוורור.
2 מכינים פירה מתפוחי האדמה. (קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גסות ומבשלים עד לריכוך על אש בינונית. מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים חמאה/מרגרינה ומלח לפי הטעם).
3 מחממים מחבת עם שמן. טובלים את הכבד בביצה ובקמח ומטגנים עד לקליפה זהובה.
4 מטגנים בצל בסיר, מוסיפים 2 כוסות מים, 2 כפות קמח, כף מרק עוף ומבשלים על אש קטנה עד לסמיכות רצויה.
5 מגרדים צנון, מוסיפים שמן זית, פלפל ומלח לפי הטעם.
6 מסדרים את השניצל על הפירה ומוזגים את הרוטב מעל. בתאבון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):
אנרגיה | 793 קלוריות |
חלבונים | 49 גרם |
פחמימות | 102 גרם |
שומנים | 20 גרם |