אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פריקסה ממולא דג קוד מעושן

הפריקסה הטוניסאי הוא טעים בפני עצמו אבל מה קורה כשממלאים אותו בדג מעושן, זיתים ופלפל חריף? חצי שעה עבודה ותגלו בעצמכם

שלמה עזרן | מאסטר שף | פורסם 14/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 114 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפריקסה:

מים

50 גרם שמרים טריים

1 ק"ג קמח בהיר

50 גרם סוכר

20 גרם מלח

2 כפות שמן זית

למילוי:

200 גרם קוד לבן מעושן

צנוניות

צרור כוסברה קצוצה

צ'ילי ירוק

פלפל שיפקה

2 כפות שמן לטיגון

100 גרם זיתים פרוסים ירוקים חריפים

חופן צלפים

מלח

מיץ לימון

יוגורט עיזים

אופן ההכנה:

1 הבצק: בקערת מלוש מוזגים את המים ומתחילים בערבוב עדין אליו מוסיפים בהדרגה שמרים, קמח, סוכר, מלח ושמן זית. לשים במשך 10 דקות, מוציאים את הבצק מהקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך 20 דקות.

2 בינתיים קוצצים את הדג. פורסים את הצנוניות, מפרידים עלי כוסברה, קוצצים צ'ילי ירוק לפרוסות דקות.

3 לאחר שהבצק תפח, מכינים מהבצק כדורים ומניחים על תבנית משומנת בשמן זית. הופכים את הכדורים כדי שהשמן (זית) יהיה משני צדי הכדור. מתפיחים 30 דקות נוספות בתבנית.

4 לאחר התפיחה, מכניסים את הבצק לתוך סיר עם שמן חם לטיגון עמוק. מכסים למשך עשר שניות (על מנת ליצור לחות). הופכים את הבצק עד להזהבה.

5 מוציאים את הפריקסה למגבת נייר. פותחים את הפריקסה המוכן כמו סנדוויץ', ממלאים בדג, צנוניות, שיפקה, כוסברה, זיתים, צלפים, מעט מלח ומיץ לימון. מגישים עם יוגורט קר בכוס.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים