לחם סודה ברוטב גבינה עשיר
מה דעתכם על "ארנב בנוסח וולשי" (וולש רביט) – לחם סודה עם רוטב גבינה וביצה עלומה לצד קרם תרד, פטריות מטוגנות וקונפי עגבניות. כבר שבעתם?
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ללחם סודה האירי:
250 גרם קמח לבן
250 גרם קמח מלא
כפית מלח
כפית אבקת סודה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת או צ'דר
420 מ"ל ריוויון ( או 400 מ"ל חלב עם 20 מ"ל חומץ לבן)
לרוטב גבינה:
100 מ"ל חלב
2 כפות קמח
150 גרם גבינת צ'דר קל מגורר
150 גרם גבינת צ'דר בשלה מגוררת
כף פירורי לחם
כפית חרדל
בירה כהה
2 חלמונים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
לתרד המוקרם :
400 גרם תרד
150 מ"ל שמנת
50 גרם גבינת ריקוטה
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
לעגבניות והשאלוט:
5 בצלצלי שאלוט
15 עגבניות שרי
שמן זרעי ענבים
1 כפית מלח
לפטריות בגריל ולביצים עלומות:
5 פטריות פורטובלו
4 שיני שום
שמן זית
מלח
פלפל
2 כפות חמאה
ביצים
2 כף של חומץ לבן
אופן ההכנה:
1 ללחם: מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד ואז מוסיפים את הגבינה. מוסיפים את הרויון ומערבבים במהירות עם הידיים לתגובה מהירה של הסודה. לשים פעמים, יוצרים כדור ומפזרים קמח מלא. בתנור שחומם ל-200 מעלות אופים במשך 30 דקות. מניחים על גבי רשת, לצינון. לאחר שמתקרר, פורסים.
2 לרוטב הגבינות: מחממים חלב, מוסיפים את הקמח ואת הגבינות, פירורי לחם וחרדל ואת הבירה. טורפים את החלמונים ומוסיפים את הפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל.
3 התרד: מרתיחים את התרד עד שהוא מבושל. מנקזים את המים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
4 לעגבניות והשאלוט קונפי: מסדרים את הכל בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך שעה. מערבבים מדי רבע שעה כדי לוודא שכלום לא נשרף.
5 הפטריות: פורסים את הפטריות, מעבירים לקערה ומערבבים ביחד עם שום, שמן, מלח ופלפל. מחממים את החמאה עם מעט שמן על אש גבוהה ומטגנים את הפטריות.
6 הביצים העלומות: בסיר מחממים מים ומוסיפים את החומץ. פותחים ביצה מעל כף מחוררת כדי לנקז ממנה את החלבון. מערבלים את המים עד ליצירת תערובת ומניחים את הביצה במרכז למשך 2-3 דקות.
7 הרכבת המנה: מגישים את הארנב (הלחם) וקרם התרד עם הביצה העלומה, קמצוץ מלח ועם קונפי עגבניות ובצל עם הפטריות בצד.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים