קרוזה
בצק דקיק ממולא בבשר (גם בקר וגם כבש) מתובל ברוטב פיקנטי. עבודת מלאכת יד נעימה וטעימה שלא רואים כל יום
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבצק:
400 גרם קמח
100 מ"ל מים חמים
כפית וחצי מלח
ביצה
למילוי:
200 גרם בשר בקר
100 גרם בשר כבש
1 בצל לבן
1 עגבנייה
20 גרם פטרוזיליה
מעט שמן
מלח
פלפל שחור
כמון
לרוטב:
4 עגבניות
3 גמבות אדומות
מעט שמן
2 פלפל צ'ילי חריף, פרוס דק
2 שיני שום, קצוצות
אופן ההכנה:
1 הבצק: מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מים, מלח וביצה. לשים 10-15 דקות. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
2 הרוטב: מגרדים את העגבניות והגמבות בפומפייה ונפטרים מהקליפות.
3 מטגנים את הצ'ילי 2-3 דקות ומוסיפים את תערובת העגבניות והגמבה. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה. 2 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את השום.
4 המילוי: קוצצים דק את הבצל, העגבנייה והפטרוזיליה (בנפרד).
5 מטגנים את הבצל 3-4 דקות, מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומביאים לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות ומניחים לצינון.
6 קוצצים את הבקר בסכין ואת הכבש טוחנים פעמיים במטחנת בשר.
7 מערבבים את שני סוגי הבשר עם הפטרוזיליה הקצוצה ותערובת הבצל והעגבנייה.
8 מכינים את הכיסונים: מרדדים את הבצק דק דק וקורצים עיגולים.
9 מניחים מהמלית במרכז כל עיגול, וסוגרים.
10 מבשלים במי מלח ומגישים עם רוטב העגבניות.
* כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.