שטרודל קונוס ותאנים ישראליות
תפוחים ואגוזים עם סוכר וקינמון בתוך עלי פילו עדינים וכל זה לצד תאנים יבשות ממולאות שקדים וטבולות בסירופ. נשמע טוב? אתם צודקים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 ק"ג תפוח עץ גרני סמית
150 גרם אגוזי מלך
150 גרם צימוקים צהובים
כף תמצית רום
3 כפות פירורי לחם
כף קינמון
סוכר
חבילת דפי פילו
פחית קרם קוקוס
אבקת סוכר
לתאנים הישראליות:
1/3 חבילת ממרח תמרים
150 גרם מרציפן
150 גרם שקדים קלויים טחונים דק
100 גרם שקדים טבעיים טחונים דק
בקבוק תמצית שקדים
כף וחצי קינמון
20 תאנים יבשות אך גדולות ורכות
1/2 כוס כפות דבש
1/2 כוס רוזטה
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1 קולפים ומגרדים את התפוחים בסכינים הגדולים של הפומפייה. בעזרת הידיים סוחטים את התפוחים ומעבירים לקערה.
2 במעבד מזון טוחנים את האגוזים (לא דק מדי) ומוסיפים לקערה.
3 בקערה נפרדת משרים את הצימוקים בתמצית הרום למשך 10 דקות. מוסיפים לקערת התפוחים. מערבבים ומוסיפים פירורי לחם, קינמון וסוכר. מערבבים היטב.
4 מוציאים את עלי הפילו להפשרה. בסיר מחממים חצי מקרם הקוקוס ושופכים פנימה את תכולת הקערה. מערבבים במשך 5 דקות. מוציאים ומסננים את המילוי ומניחים לצינון למשך כשעה.
5 פורסים עלה פילו וחותכים למשולשים. מסדרים את המשולשים כמו מניפה, אחד על השני ומורחים אותם בקרם הקוקוס שנותר.
6 מניחים על המניפה 2 כפות מתערובת התפוחים וסוגרים בקיפול עדין לצורת קונוס.
7 בתבנית מסדרים נייר אפייה. מניחים את הקונוסים בתבנית ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-25 דקות עד שהם מקבלים גוון זהוב.
8 מניחים על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר וקינמון לפי הטעם.
9 לתאנים: מכינים עיסה מהתמרים, המרציפן, כל כמות השקדים הטחונים, מחצית מכמות תמצית השקדים וכף קינמון. מהעיסה מכינים עיגולים, פותחים את התאנים בעזרת האצבעות וממלאים.
10 הרוטב לתאנים: שופכים למחבת עמוקה חצי כוס מים, דבש, רוזטה, חצי בקבוק תמצית שקדים וחצי כף קינמון מערבבים למשך כ-5 דקות. לאחר מכן מכניסים את התאנים למחבת למשך כ-5 דקות.
11 הופכים את התאנים ומכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 דק'.
12 על צלחת הגשה מניחים את התאנים ומהרוטב מקשטים את הצלחת ומרטיבים את התאנים. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופרו על ידי המתמודדים