אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

פאי רועים צמחוני עם פטריות

אייל שני אמר שזו אחת המנות הכי יפות שהוא ראה בחיים שלו, ואנחנו מסכימים. פאי הרועים של עמיחי שרפשטיין גרם לנו לשכוח שבמתכון המקורי יש בשר, ואנחנו כבר לגמרי אימצנו את הגרסה הצמחונית שלו

עמיחי שרפשטיין | מאסטר שף | פורסם 18/01/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 425 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לקישוט:

50 גרם חמאה

20 עלי מרווה

8 ענפי טימין

לפירה:

1 ק"ג תםוחי אדמה (עדיף מזן ראטה)

מלח

חצי כפית פלפל שחור

200 גרם חמאה

100 גרם קרם פרש

לפטריות:

1 קילו פטריות טריות מאיזה סוגים שרוצים

70 גרם חמאה

1 בצל קצוץ

מלח

להגשה:

200 גרם קרם פרש

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקישוט: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים בה את עלי המרווה וענפי הטימין עד שהם משחימים מעט. מורידים מהאש, מסננים את החמאה מהעלים ושומרים אותם בצד.

2 מכינים את תפוחי האדמה: מביאים בסיר גדול מים לרתיחה ומבשלים בהם את תפוחי האדמה עד להתרככות. מצננים את תפוחי האדמה. מועכים אותם ומעבירים את הפירה דרך מסננת דקה (שינואה) לקבלת מרקם קטיפתי. מוסיפים את הפלפל השחור, המלח, החמאה, הקרם פרש ואת החמאה שטיגנו בה את העלים. מערבבים היטב.

3 מכינים את הפטריות: קוצצים את כל הפטריות. במחבת מחממים את רוב החמאה ומטגנים בה את כל הפטריות עד שכל הנוזלים שהן מגירות מתייבשים. מוסיפים מלח לפי הטעם.

4 במחבת נפרדת מחממים את החמאה שנותרה ומטגנים בה את הבצל עד שהוא מתרכך. מערבבים את הבצל עם הפטריות.

5 מחממים תנור ל-250 מעלות.

6 בתבנית פיירקס מניחים חצי מכמות הפירה המתובל ומיישרים. שופכים מעל את תערובת הפטריות והבצל. את החצי השני של הפירה אפשר לשטח מעל הפטריות או לשים בשק זילוף ולזלף בצורת גבעות שיכסו את כל התבנית. מפזרים מעט מלח גס ושמן זית ואופים בתנור 20-25 דקות, עד שהשכבה העליונה משחימה.

7 מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את עלי הטימין המטוגנים. מגישים עם קרם פרש בצד כשמעליו מעט מלח גס והמרווה המטוגנת.