אוכל
צילום׃ דניאל בר און

גלידת וניל ותפוח אפוי

תפוח אפוי עם חמאה וסוכר לצד גלידה בטעם וניל וקינמון

שלמה עזרן | מאסטר שף | פורסם 28/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.6 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לגלידה:

250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה

400 מ"ל (2/3 1 כוסות) חלב

5 מקלות קינמון

400 גרם חלמונים (כ-16 חלמונים מביצה בגודל L)

300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר

לתפוח:

תפוח אחד מזן פינק ליידי

30 גרם חמאה

30 גרם (3 כפות) סוכר

אופן ההכנה:

1 הגלידה: מבשלים בסיר את השמנת והחלב עם מקלות הקינמון עד לסף רתיחה.

2 מקציפים קלות את הסוכר עם החלמונים במטריפה ידנית.

3 מוסיפים לסוכר והחלמונים שליש מהחלב והשמנת על מנת להשוות טמפרטורות, ומתחילים להחזיר חזרה לסיר את החלמונים והסוכר לאט תוך כדי בחישה על אש בינונית. מבשלים עד חום של 82 מעלות (יש להצטייד במדחום סוכר מיוחד).

4 מסירים מהאש ומעבירים לכלי קר, מקררים עד שהבלילה קרה.

5 מעבירים למכונת גלידה ומעבדים עד שנוצרת גלידה.

6 התפוח: פורסים את התפוח לרוחב עם הקליפה ומורחים בחמאה וסוכר.

7 אופים בתנור בחום של 170 מעלות עד ריכוך. כשהתפוח מוכן מרכיבים אותו בחזרה לצורתו המקורית עד כמה שניתן. מגישים עם כדור גלידה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים