אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

סלט עדשים

סלט שהוא ארוחה קטנה ומשביעה, שתעבוד נהדר גם ארוזה בקופסה לצהריים של מחר במשרד

גיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 25/04/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט:

כוס עדשים שחורות

בצל סגול קטן קצוץ

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי בטטה

רבע כוס קינואה אדומה

50 גרם פטה כבשים מגורדת

לוויניגרט:

3 כפות שמן זית

כפית חרדל

כפית דבש

לימון שלם

חצי כפית מלח

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים השחורות במים 20-15 דקות עד שהן במצב אל דנטה, מסננים ממים, ומעבירים לקערה לקירור. מערבבים עם פטרוזיליה, כוסברה ובצל.

2 מערבבים את חומרים הוויניגרט ומוסיפים לעדשים.

3 בעזרת קולפן יוצרים רצועות דקות של בטטה, מטגנים בשמן עמוק 3-2 דקות ומעבירים למסננת.

4 את הקינואה שמים במסננת קטנה וטובלים בשמן עמוק 4-5 שניות. מעבירים לקערה ומערבבים עם קצת מלח ופלפל.

5 מרכיבים: בתחתית קערה מניחים את סלט העדשים. מעל מגרדים פטה כבשים, במרכז מסדרים בערימה את הבטטה המטוגנת ומעל כל המנה מפזרים פאף קינואה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.