קוביות קולרבי בסירופ תפוז
אין גבול למה שאפשר לעשות עם ירקות. קוביות קולרבי שבושלו, נצרבו ונקלו לצד סלט רענן, גבינת סנט מור וסירופ ממיץ תפוזים טרי. ככה פותחים ארוחה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקוביות הקולרבי:
קולרבי
שמן זית
פלפל שאטה
קליפת תפוז כתומה
חמאה
לסלט:
אנדיב
רוקט
שמן זית
לימון
לסירופ תפוז:
מיץ מ-2 תפוזים
סוכר
מעט חמאה
גבינת סנט מור
סירופ
גבינה כחולה
אופן ההכנה:
1 חותכים את הקולרבי לשלוש קוביות.
2 בסיר עם מים רותחים מבשלים את הקוביות בשמן זית, פלפל שאטה וקליפה כתומה של תפוז.
3 כשהקולרבי מתרכך, מוציאים את הקוביות. קובייה אחת פורסים לשלוש פרוסות וצורבים במחבת לוהטת עם מעט חמאה.
4 קובייה אחרת עוטפים בחמאה ונייר אפייה וקולים בתנור. לאחר השחמה, פורסים לשלוש פרוסות.
5 הסלט: פורסים אנדיב לפסים ומערבבים בקערה עם רוקט, שמן זית ולימון.
6 הסירופ תפוז: בסיר קטן שופכים את מיץ התפוזים, מוסיפים סוכר ומבשלים עם מעט חמאה.
7 הרכבת המנה: מניחים פרוסה מבושלת של קולרבי, פרוסה צרובה ופרוסה קלויה, ביניהן מניחים פיסת סנט מור, מכינים 3 קוביות כאלה ומזלפים סירופ, ובאמצע סלט עם מעט גבינה כחולה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.