פאי פירות
בצק פריך ונהדר, בלילה עשירה ושמנתית עם פלחי אננס, מנגו ובננה מסודרים מלמעלה. טעים, צבעוני והכי חשוב, לא כבד מדי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
300 גרם קמח (ניתן להחליף רבע מכמות הקמח בקמח שקדים)
150 גרם חמאה/מחמאה
1 ביצה
1חלמון
כפית מלח
100 גרם אבקת סוכר
לבלילה:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
3-4 פרוסות אננס
1/2 בננה
לפירות:
פלחי אננס
פלחי בננה
פלחי מנגו
אופן ההכנה:
1 הבצק: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון. מפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם גרגירי. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
2 הבלילה: מכניסים למעבד מזון את חומרי הבלילה ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. במידה והמרקם נוזלי מדי, מוסיפים עוד חצי בננה.
3 העוגה: מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לגובה של חצי סנטימטר. משמנים תבנית, מסדרים את הבצק בתבנית, עורמים מעל הבצק שעועית כדי למנוע תפיחה ומכניסים לתנור ל-10 דקות אפייה.
4 מוציאים מהתנור, שופכים פנימה את הבלילה, מסדרים את הפירות בתוך הבלילה (במידה והפירות לא מתוקים מספיק מקרמלים בחמאה וסוכר), אופים במשך 30-40 דקות עד שקצוות הבצק והפירות מושחמים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים