אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פאי פירות

בצק פריך ונהדר, בלילה עשירה ושמנתית עם פלחי אננס, מנגו ובננה מסודרים מלמעלה. טעים, צבעוני והכי חשוב, לא כבד מדי

שי טובול | מאסטר שף | פורסם 09/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

300 גרם קמח (ניתן להחליף רבע מכמות הקמח בקמח שקדים)

150 גרם חמאה/מחמאה

1 ביצה

1חלמון

כפית מלח

100 גרם אבקת סוכר

לבלילה:

1/2 מיכל שמנת מתוקה

50 גרם סוכר

3-4 פרוסות אננס

1/2 בננה

לפירות:

פלחי אננס

פלחי בננה

פלחי מנגו

אופן ההכנה:

1 הבצק: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון. מפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם גרגירי. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

2 הבלילה: מכניסים למעבד מזון את חומרי הבלילה ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. במידה והמרקם נוזלי מדי, מוסיפים עוד חצי בננה.

3 העוגה: מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לגובה של חצי סנטימטר. משמנים תבנית, מסדרים את הבצק בתבנית, עורמים מעל הבצק שעועית כדי למנוע תפיחה ומכניסים לתנור ל-10 דקות אפייה.

4 מוציאים מהתנור, שופכים פנימה את הבלילה, מסדרים את הפירות בתוך הבלילה (במידה והפירות לא מתוקים מספיק מקרמלים בחמאה וסוכר), אופים במשך 30-40 דקות עד שקצוות הבצק והפירות מושחמים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים