צילום׃ רענן כהן, מאסטר שף
מרק גזר ואגוזים
פינוק אמיתי בעל טעמים עמוקים ומרקם חלק-חלק: מרק כתום, קרמי ועשיר של גזר, בצל, אגוזי מלך ושמנת מתוקה. נהדר בחורף, שווה להדליק בשבילו מזגן בקיץ
מיכל אפשטיין | מאסטר שף
| פורסם 16/08/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
1 בצל גדול, פרוס
40 גרם חמאה
4-6 גזרים גדולים, פרוסים דק
חופן אגוזי מלך
ציר או מים, לכיסוי (בערך ליטר)
מלח לפי הטעם
60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 שמים חמאה בסיר ומטגנים את הבצל כ-10 דקות עד ריכוך מעל להבה בינונית.
2 מוסיפים את הגזר לבצל ומבשלים עוד כמה דקות.
3 מוסיפים את אגוזי המלך ומעט מלח ומערבבים.
4 מוסיפים ציר או מים ומבשלים עד לריכוך של הגזרים.
5 טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק.
6 מוסיפים שמנת ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפני ההגשה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.