אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

כתף כבש צלויה בתנור

נאדיה ממאסטר שף היא אלופת מתכוני הכבש, אז קבלו את המתכון המושלם שלה לכתף כבש חגיגית וצלויה בתנור, שאפילו מכינים בלי הרבה עבודה

נאדיה עויד | מאסטר שף | פורסם 10/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 כתף כבש שלמה

3 עלי דפנה

3 מחטי ציפורן

קורט אגוז מוסקט

8 פלפל אנגלי

חצי כפית פלפל שחור

3 כוכבי אניס

5 תרמילי הל

1 מקל קינמון

שמן זית

מלח

כוס מים

אופן ההכנה:

1 בעזרת סכין, חורצים חריצים לכל אורך הכתף.

2 גורסים במטחנה או בעלי ומכתש את כל התבלינים יחד ומורחים יחד עם המלח על כל חלקי הכתף. מורחים גם שמן זית על הכתף, גם לתוך החריצים שיצרנו.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 צולים את הכתף במחבת חמה וגדולה מכל הצדדים עד שהיא משחימה מעט. שופכים את המים למחבת ומכסים אותה היטב בנייר אפייה ובנייר כסף, כמה שיותר אטום (אפשר גם להדביק את נייר הכסף עם בצק מתערובת של מים וקמח כדי לוודא את האטימות).

5 מעבירים את המחבת האטומה לתנור ואופים כשעה וחצי. מורידים את הכיסוי ומגישים את הכתף.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.