מחמרה בתוך פאי פטאייר
תבשיל בורגול נהדר ועשיר, בניחוח מרווה, בתוך כיס בצק אפוי – מנה יפהפייה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
למחמרה:
2 כוסות בורגול דק
1 בצל מגורד
2 כפות עגבניות מיובשות
2 פלפלים קלויים
כף פלפל שחור
כף מלח
שמן זית
לבצק:
2 כוסות מים
2 כוסות קמח תופח
1 ביצה
כוס שמן זית
מעל המחמרה:
2 בצלי שאלוט פרוס לטבעות
חופן עלי מרווה קצוצים
5 כפות שמן זית
כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 משרים את הבורגול במים רותחים חמש דקות ומסננים.
2 מטגנים את הבצל, העגבניות המיובשות והפלפלים, מוסיפים את הירק, התבלינים והבורגול. מערבבים ומטגנים מעט את הכל יחד.
3 מטגנים את הבצל והמרווה במחבת עם שמן זית ומתבלים בפלפל שחור.
4 לשים את כל חומרי הבצק, מתפיחים עד להכפלת הנפח ומרדדים לשני עיגולים.
5 פותחים כדור בצק אחד בתבנית פאי, ומסדרים כך שיכסה את התחתית והשוליים.
6 ממלאים את התבנית עם הבצק במחמרה, מהדקים, ומעל מפזרים את המרווה עם הבצלים.
7 פותחים את כדור הבצק השני לעלה, סוגרים בעזרתו את התבנית ומורחים במעט שמן זית. אופים 15 דקות ב-250 מעלות.
מתכוני מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים